Connect with us

technokrata

Itt a zene, amit nem ember komponált

Dotkom

Itt a zene, amit nem ember komponált

Zenét írt a Google mesterséges intelligenciája.

Néhány évvel ezelőtt még hitetlenkedve hallgattuk volna, pedig valódi zeneszámról van szó, amit nem más, mint a Google mesterséges intelligenciája komponált. Az AI által írt dal alapja egy 90 másodperc hosszú zongoradallam amibe később egy dobütem is becsatlakozik.

projectmagenta

Mindez a Google Project Magenta része, ennek a keretében ugyanis folyamatosan új dolgokat tanítanak meg a mesterséges intelligenciának, hogy az a lehető legkreatívabb legyen. A projekten a kaliforniai vállalat  Brain AI nevű részlege dolgozik, a Google Fordítóért és Google Fotókért is felelős csapat feladata, hogy a jövőben a lehető legtöbb területen, így a művészet során is bevethető legyen a mesterséges intelligencia, ehhez pedig kreativitásra van szükség.

A fejlesztők célja, hogy később ne csak a zene, de például a filmek területén is bevethető legyen az AI, igaz ehhez még sok munkára van szükség. Mivel a Google a nyílt forráskódú gépi tanulási motorját, a TensorFlowt használja az AI tanításához, ezért nem kétséges, hogy a jövőben más szoftverekben is találkozhatunk majd a mesterséges intelligenciához kötődő funkciókkal. Így például elképzelhető, hogy a későbbiekben például pontosabb fordításokat készíthet majd a Google Fordító, hiszen a szoftver akár értelmezheti is a bemásolt szöveget, így képes lehet kijavítani a mondatok között bennmaradt hibákat.

Forrás: Origo & PCMag



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin