Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem akárkik használják az LG új mobiljait

Dotkom

Nem akárkik használják az LG új mobiljait

A legújabb LG okostelefonokat az USA hadserege is használhatja.

Az LG G5 és a V10 okostelefonok megkapták az USA Nemzeti Információbiztonsági Partnerségének (National Information Assurance Partnership — NIAP) tanúsítványát, ami azt bizonyítja, hogy ezek a készülékek vállalati környezetben is megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

A NIAP a világszerte elismert CCEVS sémát alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott készülék megfelel-e az IT-biztonság terén nemzetközileg elfogadott keretrendszernek számító Common Criteria standardnek. A NIAP minősítését a Common Criteria 25 tagállama, köztük Magyarország, Kanada, Franciaország, Németország, India, Japán, Dél-Korea és Nagy-Britannia fogadja el.

LG NIAP

Az LG zászlóshajó mobilkészülékei a társaság GATE (Guarded Access to Enterprise) technológiájával készülnek. Ez olyan továbbfejlesztett platform-, hálózati és alkalmazás-biztonságot tesz lehetővé, amely bizonságos, megbízható hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz. A GATE-t, vagyis az LG vállalati szintű platformját 2013-ban alkották meg azért, hogy a biztonsági megoldások széles palettáját — köztük antihacking- és mobileszköz-menedzselési rendszereket — nyújtsák a vállalati mobileszközök számára. A GATE többrétegű biztonsági elemei segítenek fenntartani a szoftverkomponensek integritását, erősítik a rendszer védelmét, továbbá a teljesítmény romlása nélkül védik a vállalati adatokat.

Mindezen felül a G5 és a V10 a Google Android for Work rendszerét alkalmazza, amivel méginkább kihasználható az LG GATE hálózati tudása. Az Android for Work egy olyan konténer-megoldás”, amely elkülöníti és biztonságossá teszi a munkához használatos applikációkat a személyes alkalmazásoktól.

G5, V10

„Azzal, hogy napjainkban az üzleti életben mind fontosabbá válik a magasabb szintű biztonság, a hordozható munkaeszközök számára elengedhetetlenné vált egy erős biztonsági platform használata” — mondta Chris Yie, az LG Mobile Communications Company alelnöke és marketingkommunikációs vezetője. „Ez a tanúsítvány megerősíti azt, hogy az LG okostelefonjai a ma kapható legbiztonságosabb készülékek között vannak.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés