Connect with us

technokrata

Íme 4 vállalat, akiknek sikerült meghódítaniuk az okostelefon-felhasználókat

Dotkom

Íme 4 vállalat, akiknek sikerült meghódítaniuk az okostelefon-felhasználókat

Hiába nehéz manapság eljutni a felhasználók tudatáig, nekik sikerült!

A Google adatai szerint a cégek mintegy 70%-a véli úgy, hogy a mikro-momentumokra fókuszáló vásárlási folyamatban  akkor tud sikereket elérni, ha átalakítja cége struktúráját. Az irányváltásra vonatkozó döntés nem várathat sokat magára, ha a cégek a mobilhasználók piacán sikert akarnak elérni, hiszen nekik az az igényük, hogy gyorsan megtalálják a megfelelő termékeket, szolgáltatásokat, és tanácsot kapjanak azok használatához.

Nincs viszont igényük arra, hogy a weboldalon hosszas keresgéléssel időt veszítsenek, illetve számukra haszontalan információk tömegén rágják át magukat.

Az okostelefonok által részeire szabdalt vásárlási folyamatban úgy lehetünk sikeresek, ha képesek vagyunk megragadni a vásárlók figyelmét és az igényeiket kielégíteni, amikor megoldást keresnek a tudni akarom, venni akarok, tenni akarok, és a menni akarok mikro-momentumokban. Ezért a mikro-momentumok az új küzdőtér a cégek számára – írja a kulcsszo.hu

A márkahűség helyett a kérdésekre adott valódi válaszok döntenek

A mobilhasználók 65%-a mondja azt, hogy nem a márka befolyásolja a választását, hanem az, hogy honnan kapja meg a leghasznosabb választ a kérdésére.

Az okostelefon használók körében a márkahűséget felülírja az az elvárás, hogy a problémájukra adekvát választ találjanak. Jellemző adat, amit a Google tett közzé, hogy három felhasználó közül 1 végül más márkától vásárol, mint amelyet eltervezett, pusztán azért, mert a másik cég hasznosabb információkkal látta el abban a mikro-momentumban, amellyel hozzá fordult. 51%-uk a mobilról indított keresések során felfedezett egy új márkát, vagy terméket is.

A mennyiben cégünk ezeket a mikro-momentumokat eredményesen ragadja meg, mi lehetünk az a márka, aki győztesen kerül ki ebből a vásárlói igényekkel és elvárásokkal átitatott mezőnyből.

loreal-app

Az Unilever meglovagolta a „légy hasznos”, és „légy jelen” nevű hullámot!

Az Unilever felismerte, hogy a hajápolással kapcsolatos online jelentkező igényekre a szépségipar nagy márkái nem válaszoltak. Ezért a Google-lel együttműködve felhasználták a kereső kifejezéseket, és a vásárlók viselkedésére vonatkozó adatokat, mielőtt azok elérték volna a piacot. Ezekre az ismeretekre alapozva az Unilever „All Things Hair” youtube csatornájára  olyan új tartalmakat készítettek, amelyek a vásárlók igényeit tartották szem előtt.

Olyan egyszerű, hiteles válaszokat adtak a vásárlók hogyan csináljam mikro-momentum kérdéseire, amelyek azt eredményezték, hogy kiemelkedő márkahűséget építettek ki a vásárlókban.

Az eredmény magáért beszél: az Unilever csatornája az első számú hajápolási csatorna lett a Youtube-on mindössze 10 hét leforgása alatt. Egy év leforgása sem kellett ahhoz, hogy elérjék az 50 millió megtekintést! 50 millió alkalommal, amikor az embereknek tanácsra volt szükségük a hajukkal kapcsolatban, az Unilever csatornája elérhető volt számukra.

fiat-500-mikro-momentum

A FIAT a „tudni akarom”, és a „venni akarok” mikro-momentumokat célozta meg hirdetéseivel

28 év kihagyás után, a Fiat szakemberei úgy ítélték meg, hogy ideje visszatérni az amerikai piacra, amelyet a FIAT 500-assal, egy kis városi autóval valósítottak meg.

Az időzítés azért is volt szerencsés, mert az üzemanyagárak egyre emelkedtek, és az igény egyre nőtt a kis, hatékony városi autók iránt. A FIAT érzékelte, hogy a korábban hátrányként elkönyvelt tulajdonságok mostanra előnyt jelentenek a cég számára. A cég online és mobil hirdetéseket alkalmazott a keresőben, olyan kifejezésekre, mint „kis autó”, és „városi autó”, hogy elérje azokat a vásárlókat, akik az érdeklődés, és keresés mikro-mumentumaiban vannak.

Az asztali számítógépeken megjelenő hirdetések elnavigálták az érdeklődőket a cég online autó tervező oldalára. (Ezen a FIAT 500 mintegy fél millió színkombinációban volt elérhető, és így a vásárlás egyfajta szórakozást is jelentett.) A mobil hirdetések a legközelebbi kereskedésbe invitálták az embereket, ahol személyesen meg tudja nézni, és meg is vásárolhatja az autót. Az eredmények lenyűgözőek voltak, a FIAT 500-as modell nagy siker lett Amerikában.

unilever-all-things-hair

A Johnson&Johnson, és a Loreal a „meg akarom nézni” momentum igényeit elégíti ki videóival

Alison Lewis, a Johnson&Johnson cég marketing vezetője szerint a venni akarok mikro-momentuma gyakran alakul át „meg akarom nézni” jellegűvé, ezért a cégek kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy hasznos videó tartalmakat készítsenek egy sor olyan témában, amely a vásárlók fejében kérdésként merülhet fel.

Az előző évben a cég CLEAN&CLEAR márkája mintegy 100 videót készített a saját youtube csatornájukra, amelyek nagy része speciálisan egy-egy termékkel kapcsolatos kérdésekre adott választ.

A cég tapasztalatai szerint, miután valaki megnéz egy ilyen videót, utána gyakran aktívan keresni kezdi a terméket. Több száz kampány után világosan látszik, hogy összefüggés van a videók megnézése és a termékek iránti megnövekedett kereslet között.

A Loreal cég a „légy hasznos”, és „légy jelen” kívánalmaknak úgy tudott kitűnően megfelelni, hogy létrehozott egy személyre szabott mobil alkalmazást, amelynek a „Makeup genius” nevet adta, és amelyet a világon több millió ember használ folyamatosan.

Amikor megosztjuk a fotónkat az alkalmazással, ő az adatokat felhasználva megjelenít többfajta stílusú makeup-ot, és ezzel együtt lehetővé is teszi, hogy a termékeket azon nyomban megvásárolhassuk.

Ezt azért tudja megtenni nekünk, mert kihasználja a telefonban rejlő funkciókat, és egybefűzi azokat egy szolgáltatássá.

redroof

A kiemelkedő hasznosság, a gyorsaság, és az egyszerű elérhetőség példája

A Red Roof Inn tengeren túli szálloda lánc mind a három kívánalomnak kiválóan megfelelt egyszerű kampányában, amikor a cég felfigyelt a napi járattörlések következtében a repülőtereken rekedt utasok igényeire, és azt a saját javára fordította. Az ötlet lényege az, hogy több 10ezer ember reked a repülőtereken naponta, járattörlések miatt.

A cég marketing csapata kialakított egy valós idejű elérést azok felé a helyszínek felé, ahol a járatot törölték, majd hirdetéseket küldtek a Red Roof Inn repülőtér közelében lévő szállodái adataival, amelyek egyszerűen ennyit tartalmaztak:

‘Megfeneklettél a repülőtéren?

Szállj meg nálunk!’

Azzal, hogy meglovagolták a „Mihamar egy szállodát kell találnom” mikro-momentumot, 60%-kal tudták növelni a nem márkára indított keresésekből származó foglalások számát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin