Connect with us
Hirdetés

technokrata

Fájdalmas leépítésre készül az Intel

Dotkom

Fájdalmas leépítésre készül az Intel

A dolgozók 11%-át küldik el.

Egy leépítés sosem jelent jót egy cég számára, ha pedig az alkalmazottak 11%-át kell elküldeni, az különösen fájdalmas. Most épp erre készül az Intel, a világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalata ugyanis 12 ezer embert fog elküldeni.

Mindezt maga Brian Krzanich, a cég vezére jelentette be. Kraznich szerint a lépés a cég hatékonyságát és produktivitását növeli, ám sokkal inkább arról van szó, hogy a PC-kbe szánt alkatrészek fejlesztése helyett a vállalat megpróbál nagyobb energiával a mobil megoldások felé fordulni. Erre szükségük is van, hiszen a korábban megkerülhetetlen óriást mára olyan versenytársak fenyegetik, mint az ARM-architektúrára építő Qualcomm vagy Samsung.

intel-logo

 

A leépítésben érintett munkatársakkal 60 napon belül közlik, hogy a munkájukra nem tartanak igényt. Arról egyelőre nincs információ, hogy a lépéssel mennyi végkielégítést kapnak a szerencsétlenül járt alkalmazottak, de ha az Intel jól akar kijönni az ügyből (vagy legalábbis nem akarja, hogy a márkaneve komoly csorbát szenvedjen), úgy tisztes összeggel kell elküldenie a dolgozóit.

Az biztos, hogy a leépítéssel az Intel nem kevesebb, mint 750 millió dollárt spórol az idei évben, 2017 közepéig pedig a megtakarítás mértéke eléri majd az 1,4 milliárd dollárt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu