Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem nyitottak a cégek az új megoldásokra

Dotkom

Nem nyitottak a cégek az új megoldásokra

Háromból egy vállalkozás nincs tisztában a virtuális környezetek speciálizált biztonsági megoldásainak előnyeivel.

A Kaspersky Lab által elvégzett felmérés megállapította, hogy a vállalatok közel háromnegyede (73%-a) támaszkodik a hagyományos végpontvédelmi megoldásokra, hogy megóvja virtuális környezetét, ami a teljesítmény csökkenéséhez vezethet és túlzottan megterheli a rendszereiket. A vállalkozások harmada (34%) továbbra sincs tudatában annak, hogy léteznek speciálizált biztonsági termékek.

A felmérés szerint a cégeknek csupán a 27%-a használ olyan biztonsági megoldásokat, amelyeket speciálisan virtuális könyezetekhez alakítottak ki. Ezek közel fele (48%-a) használ ügynök alapú megoldásokat. A speciális ügynök nélküli és könnyű ügynökös megoldások még mindig nem elterjedtek, és csak 35, illetve 15%-uk használ ilyet.

The-Consumable-Technology-Era-And-Virtual-Desktops

Hagyományos végpontvédelmi megoldások használata a virtuális gépeknél számos problémát okozhat. Így például a vírusszkennelés és az adatbázisok frissítése egyszerre több eszközön negatív hatással van a szolgáltatás minőségére, túlságosan leterheli az infrastruktúrát és akár a szolgáltatás meghibásodásához is vezethet.

Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, olyan speciális megoldásokat érdemes használni, amelyek minimálisra csökkentik a terhelést minden védett gépen. Ez kiterjed a megoldások legkritikusabb elemeire, azaz a keresőmotorra és az adatbázis-frissítésre, amelyeket egy dedikált virtuális gépen, a Security Virtual Appliance-en (SVA) helyeznek el. Ez a módszer jelentősen csökkenti a végponti gépek terhelését, valamint a centralizált ütemezés és az optimalizált vírusszkennelés révén megakadályozza a csúcsterhelés által okozott problémákat a teljes infrastruktúrában.

virtualisation

A Kaspersky Security for Virtualization kétféle változatban – ügynök nélküli és könnyű ügynökös – érhető el, és oly módon biztosítja a virtuális környezet megbízható védelmét, hogy minimális hatással van a rendszer erőforrásaira. Az ügynök nélküli megoldás bármely szoftver telepítése nélkül, kizárólag a VMware vShield eszközök segítségével működik a védett gépeken.

A Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent sokféle fenyegetés ellen véd, mivel egy sor eszközt tartalmaz: tűzfalat, webes antivírus modult, alkalmazásvezérlést, webvezérlést stb. Az antivírus szkennert és az adatbázisokat az SVA-n helyezik el, és az összes többi virtuális gépre egy könnyű ügynököt telepítenek, teljes hozzáférést adva ezzel az SVA-nak. Még ha a helyi SVA meghibásodik, a virtuális eszközök akkor sem maradnak védelem nélkül: a Kaspersky Lab szabadalmaztatott Fault Tolerance technológiája biztosítja, hogy az ügynökök bármelyik SVA-val együtt tudjanak működni ugyanazon a hálózati szegmensen belül.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés