Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ezt a böngészőt telepíted, pénzt kaphatsz a reklámokért

Dotkom

Ha ezt a böngészőt telepíted, pénzt kaphatsz a reklámokért

Legalábbis akkor, ha bejön az alkotók terve.

Igazán egyedi módon próbálja meg összehozni a reklámozókat a felhasználókkal az ex-Mozilla alkalmazott, Brendan Eich. Új vállalata ugyanis egy olyan böngészőt készített, amelynek a hirdetési keretrendszerébe a vállalkozások feltölthetik a reklámjaikat. Eddig sima ügy, azonban a csavar ezután jön, hiszen ezután azokon a webhelyeken, ahol az üzemeltető hozzájárult, a hagyományos hirdetések helyett már a Brave névre keresztelt böngésző reklámjai jelennének meg.

brave

Ugyan a felhasználóknak lehetőségük lesz továbbra is blokkolni a hirdetéseket, amennyiben mégis engedélyezik ezek megjelenését, úgy a reklámok megjelenésének árából 15%-nyi jutalékot kapnának. A maradékon 55%-ban az oldalak üzemeltetői, 30 %-ban pedig maga a Brave osztozkodik. A befolyó összeget alapesetben a BitCoin számlájukról hívhatnák le a felhasználók, de arra is lehetőségük van, hogy felajánlják azt egy általuk látogatott oldalnak.

brave2

Persze több kérdés is felmerül a Brave sikerével kapcsolatban, hiszen egyelőre nem tudni, hogyan fogadják majd a webhelyek üzemeltetői az új lehetőséget, illetve affelöl is vannak kétségeink, hogy az olyan konkurensek, mint a Google mennyire viselik majd el az efféle konkurenciát. Akármi is legyen a történet vége, az biztos, hogy Eich ötlete hosszú idő óta az első, amely komolyabb változásokat hozhat ezen a piacon.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés