Connect with us

technokrata

A saját szolgáltatását bízta a Google-re az Apple?

Dotkom

A saját szolgáltatását bízta a Google-re az Apple?

Hamarosan a kaliforniai gyártó is felel az iCloud működéséért.

Gyakran előfordul, hogy egy vállalkozás, bár a nyílt színtéren erősen konkurál az ellenfelével, a háttérben több ízben is együttműködik a másik féllel, hiszen abból jelentős üzleti előnyei származnak. Ebből a szempontból leginkább a Samsung kontra Apple per az emlékezetes, ahol a felek mindent megtettek annak érdekében, hogy a másik készülékét kitiltsák a piacról, úgy, hogy közben az iPhone-ba szánt alkatrészek fejlesztését közösen végezték (és manapság is sok komponens származik a Samsungtól).

Hasonló a helyzet a Google-lel is, a keresőóriás az Android platform okán erős konkurense az Apple-nek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne a két cég között folyamatos együttműködés. Így fordulhat elő, hogy a Google évente egymilliárd dollárt fizet az Apple-nek azért, hogy az alapértelmezett kereső a sajátjuk legyen.

icloud

A CRN információi szerint most az Apple fordult a Google-höz, hiszen a népszerű felhőalapú szolgáltatásuk, az iCloud működtetését bízták a kaliforniai vállalatra. Persze nem a teljes szolgáltatásról van szó, pusztán csak egy meg nem nevezett százaléknyi részt bíztak a Google-re, ám ez is jelzésértékű. Az ok valószínűleg az, hogy, bár évi 4-600 millió dollárt kell ezért fizetnie az Apple-nek, ez még így is jelentős spórolás egy saját szerverfarm létrehozásához képest.

Ezért fordulhat elő, hogy korábban már az Amazon Web Services  és a Microsoft Azure platformját is igénybe vették az iCloud stabil működésének a biztosításához.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin