Connect with us

Hirdetés

technokrata

Van olyan ország, ahol egy Budapestnyi gyermek nem jut elég élelemhez

Dotkom

Van olyan ország, ahol egy Budapestnyi gyermek nem jut elég élelemhez

Az Unicef segítsége nélkül több millió dél-szudáni gyermeknek nem jutna elég élelem és tiszta ivóvíz.

Dél-Szudán az élelmiszer bizonytalanság eddig nem látott mértékével néz szembe, így 2.8 millió embernek – az ország népességének közel 25 százalékának – továbbra is sürgős élelmiszersegélyre van szüksége, és legalább 40 000 ember áll a katasztrófa szélén, hívta fel a figyelmet három ENSZ szervezet.Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az UNICEF és a Világélelmezési Program (WFP) hangsúlyozta, hogy ezek a számok különösen aggasztóak, hiszen éhezésbeli növekedést mutatnak a betakarítás utáni időszakban – abban az időben, amikor hagyományosan a legnagyobb az élelmiszerbiztonság az országban.

Az élelmiszer bizonytalanságban élő emberek száma várhatóan csúcspontra fog emelkedni az elkövetkezendő terméketlen időszakban, hagyományosan április és július között. A humanitárius partnerek kiadták az integrált élelmiszerbiztonság állapotosztályozási elemzés naprakész változatát, amely szerint a terméketlen időszak korán kezdődik ebben az évben, és az éhezési időszak tovább fog tartani, mint az előző években.
unicef
A három ENSZ szervezet megállapította, hogy a most kezdődő száraz időszak további nehézségeket okozhat azoknak az embereknek, akik az éhezés legsúlyosabb szintjén állnak. A konfliktus sújtotta Unity államba élő emberek, akik halakon és tavirózsán élnek a túlélés érdekében, kifogynak a megmaradt élelmiszerforrásaikból, ahogy az árvizek csökkennek. Az állattartomány fogyása számos embert fosztott meg olyan alapvető állati eredetű termékektől, mint a tej – ezek a túlélésük fő eszközei voltak a tavalyi év terméketlen időszakában. Ha a száraz időszakban nem kapnak humanitárius segítséget, az elkövetkezendő hónapokban a helyzet katasztrofálissá válhat.

Ezért az ENSZ szervezetek a tavaly aláírt békeszerződés gyors végrehajtását, és a konfliktus sújtotta területekhez való korlátlan hozzáférést követelik annak érdekében, hogy a legszükségesebb dolgokat elszállítsák a legjobban érintett területekre.
Dél-Szudánban az alultápláltság oka leginkább a nem megfelelő élelmiszerfogyasztás, valamint olyan tényezők, mint a betegség, étkezési szokások és a korlátozott egészségügyi és táplálkozási szolgáltatás szállítása.

„A családok minden tőlük telhetőt megtesznek a túlélés érdekében, de már kifogytak a lehetőségekből” – mondta el Jonathan Veitch, az UNICEF dél-szudáni képviselője.
„Számos olyan terület elérhetetlen a biztonsági helyzet miatt, ahol a legnagyobbak a szükségletek. Fontos, hogy korlátlan hozzáférésünk legyen. Ha el tudjuk érni őket, tudunk segíteni nekik.”

Az UNICEF több mint 165 000 gyermek súlyos, akut alultápláltságának kezelését tűzte ki célul 2016-ban. Tavaly a súlyos, akut alultápláltsággal kezelt gyermekek száma meghaladta a 144 000-et, mely 53 százalékos növekedést jelentett 2014-hez képest.

2016-ban a FAO célja 2.8 millió ember támogatása az élelmiszertermelésben és állattartományuk megvédésében a tavaly elért 2.4 millió emberhez képest. A FAO sürgős megélhetési támogatása aratási, zöldség és halászati csomagokat, valamint több mint 5 millió szarvasmarhára jutó oltást foglal magában.

HAC_UNICEF_2016



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés