Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ennek sok kisvállalkozásnál örülnek majd

Dotkom

Ennek sok kisvállalkozásnál örülnek majd

A Vodafone megoldásának hála már a kisvállalkozásoknál is lehet bankkártyával fizetni.

„A jövőben a mi vállalkozásunknál is megoldott a bankkártyás fizetés” – mondta Viola Violetta, a Vodafone ReadyPay mobil bankkártya-olvasó terminált (mPOS) bemutató sajtótájékoztatóján. A Viola Violetta Szalon tulajdonosa korábbi tapasztalatairól így beszélt: amikor házhoz szállítjuk a virágokat, vagy egy nagyobb megrendelésre virágdíszt készítünk, sokszor gondot okoz, hogy a vevőnek épp nincs elegendő készpénze, vagy kényelmesebb lenne, ha bankkártyával tudna fizetni. Az is előfordul, hogy a szállítót zavarja, hogy a nap végére túl sok készpénzzel kell mozognia”.

Viola Violetta szerint a kisméretű ReadyPay mPOS segítségével sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lehet a fizetési és elszámolási folyamat, hiszen nem kell készpénzzel bajlódni.

„A ReadyPay egy egészen új, a kis és középvállalatok életét megkönnyítő, a készpénzkímélő elektronikus fizetésre való gyors átállást lehetővé tevő megoldás” – mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások vezérigazgató helyettese.

A kisméretű ReadyPay mPOS mobil bankkártya-olvasó terminál elfér akár egy zsebben is, így ideális mozgásban lévő kereskedők, szolgáltatók számára is, tette hozzá Király István, aki úgy vélte az eszköz igen hasznos lehet többek között az online megrendelt termékek, csomagok kiszállításakor az utánvétes fizetésnél, illetve taxikban, vagy olyan vállalkozások esetében, akik eddig nem rendelkeztek hagyományos kártyaolvasó terminállal. Mint mondta, a valamennyi Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható ReadyPay kedvező feltételekkel, alacsony, mindössze 4 990 forintos beruházással teszi lehetővé a biztonságos készpénz nélküli fizetést.

A Vodafone ReadyPay szolgáltatása az OTP Bankkal, mint pénzügyi szolgáltatóval és a kártyaolvasó terminálok és a biztonságos tranzakciók piacán világszerte vezető francia Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg. A szolgáltatás kiépítésében a MasterCard is részt vett.

„Az OTP Bank nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékeivel és szolgáltatásaival személyre szabott megoldásokat kínáljon, figyelembe véve a folyamatosan változó ügyféligényeket. A bankkártyás fizetés lehetősége ma már az alapvető vásárlói elvárások közé tartozik, így örömmel álltunk egy olyan megoldás kidolgozása mellé, amellyel egyszerű és költséghatékony módon egyre több vállalkozás számára lehet biztosítani a kártyaelfogadást” – a mondta el Kovács Antal, az OTP Bank Lakossági Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

Vodafone_Viola-7

„Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy mind lakossági, mind vállalati ügyfeleink számára a pénzügyeik mindennapi intézését megkönnyítő, ugyanakkor teljesen biztonságos megoldásokat dolgozzunk ki. Várakozásunk szerint rövid időn belül népszerűvé válik ez az innovatív megoldás, amelynek segítségével  dinamikusan nőhet a kártyaelfogadói lefedettség Magyarországon a kis- és középvállalati szegmensben.” – tette hozzá Kovács Antal.

Szabó Gábor, az Ingenico Group Magyarországért felelős vezetője: „Büszkék vagyunk rá, hogy a Vodafone Magyarország az Ingenico Group innovatív mPOS megoldását, és az OTP Bank elfogadói környezetét választotta, hogy bevezesse saját mobil készpénzmentes fizetési szolgáltatását. A Vodafone Magyarország igényei szerint kifejlesztett megoldás lehetővé teszi a kis- és mikrovállalkozások számára, a biztonságos és zökkenőmentes bankkártyás fizetés bevezetését. Az okostelefonon vagy tableten futó Vodafone alkalmazás, az Ingenico ICMP terminál és az azon telepített fizetési program, valamint a kapcsolódó háttérrendszer a legszigorúbb biztonsági előírásokat is kielégíti, egyúttal egy könnyen használható, egyszerű felületet nyújt a kereskedőknek a bankkártyás fizetések nyilvántartására és tárolására” – mondta el Szabó Gábor.

„A MasterCard üdvözli a Vodafone ReadyPay elindulását, hiszen olyan területeken is elérhető válik a kártyás fizetés, ahol eddig nem volt jelen. Ezzel egy újabb lépést teszünk a készpénzmentes társadalom felé vezető úton. Az okostelefonok elterjedésével a mobil bankkártya-olvasó terminál kézenfekvő megoldás azoknak a kereskedőknek, amelyek eddig csak készpénzt fogadtak el, de szívesen változtatnának ezen. Így tovább folytatódhat az elektronikus fizetési módok használatának bővülése, ami az ügyfelek még professzionális kiszolgálása mellett a gazdaság fehéredéséhez is hozzájárul – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A ReadyPay mPOS terminál a vele bluetooth kapcsolattal párosított okostelefon, vagy táblagép segítségével kapcsolódik az internetre. A fizetési tranzakció az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazás segítségével kezdeményezhető a fizetendő összeg megadásával. Ezt követően a kártyabirtokos az mPOS terminál segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve szükség esetén beütheti PIN kódját. A fizetési tranzakció ezután a hagyományos bankkártya leolvasóknál megszokott módon zajlik le az OTP banki rendszereiben, amelynek eredményéről az okoseszközre telepített Vodafone ReadyPay alkalmazásra és emailben is értesítés érkezik az elfogadóhoz. A bankkártya birtokosa megadhatja érvényes email címét, így a fizetési folyamat befejezésekor a tranzakció eredményéről visszaigazolást is kaphat.

readypay

A ReadyPay kétféle konstrukcióban érhető el. Az „Alap” csomag havi díja bruttó 7990 Ft, az első 6 hónapban a banki jutalék 0%, abban az esetben, ha a bankkártyás forgalom mPOS terminálonként nem haladja meg a havi bruttó 1 millió forintot. 1 millió forint kártyaforgalom felett, illetve a 7. hónaptól a banki jutalék: 1,25%. A nagyobb, úgy nevezett „Extra” csomag havidíja bruttó 12 990 Ft, ebben az esetben a  24 hónapos határozott idejű szerződés teljes időtartama alatt a bank mobil bankkártya-olvasó terminálonként havi bruttó 1 millió Ft bankkártyás forgalomig nem számol fel banki jutalékot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés