Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigavásárlásra készül a Microsoft

Dotkom

Gigavásárlásra készül a Microsoft

Rengeteget fizetnének egy billentyűzetfejlesztő vállalatért.

Nem mondhatnánk, hogy a Microsoft jól szerepel a mobilpiacon, hiszen a Windows Phone részesedése sajnálatos módon messze elmarad a legfontosabb versenytársaktól. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lennének igazán ütős szolgáltatások a platformon, hiszen az ingyenes Office csomag, a Nokiától megörökölt Here navigáció vagy épp az új, virtuális billentyűzet sokak tetszését elnyerte már.

swiftkey-640x447

Most ez utóbbi területen fejlesztene a redmondi gyártó, iparági információk szerint azért felvásárolnák a SwiftKey-t, amely az egyik legnépszerűbb androidos billentyűzet fejlesztője. Az azóta már iOS-re is elérhető megoldás ezután valószínűleg Windows-ra is elkészül majd, ám a redmondi vállalatnak minden bizonnyal további tervei is lesznek a gyártóval.

Ez azért is valószínű, mert a pletykák szerint 250 millió dollárt (71,4 milliárd forint) fizetnének a vállalatért, ez pedig még akkor is óriási összeg, ha tudjuk, hogy a redmondi gyártónak nem jelent komoly anyagi megterhelést. A cél szinte biztosan egy olyan szolgáltatáscsomag kidolgozása lehet, amely megfelelő alternatívát nyújt, azoknak az iOS és Android felhasználóknak, akik nem váltottak a Microsoft rendszerére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés