Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bajban az Apple? Kulcsember távozik a cégtől

Dotkom

Bajban az Apple? Kulcsember távozik a cégtől

Az Apple autós projektjének vezetője távozott most a cégtől.

Egyre biztosabbnak tűnik a pletyka, hogy az Apple a számítógépek, az MP3 lejátszók, az okostelefonok, a táblagépek és az okosórák után újabb kategória felé fordul, ez pedig nem más, mint az elektromos autóké. A Tesla vezér, Elon Musk által csak nyílt titoknak nevezett projekt azonban most problémák elé nézhet, hiszen Steve Zadesky 16 év után most otthagyja a kaliforniai vállalatot. A szakember 16 év után hagyja el a kaliforniai gyártó kötelékét, az elmúlt években olyan projekteken dolgozott, mint az iPod vagy épp az iPhone, azaz benne volt a vállalat vérkeringésében.

apple-icar-m1

Mindez azért is fontos, mert az információk szerint Zadesky volt a Project Titan névre keresztelt fejlesztés vezetője, azaz jelenleg nem tudni arról, hogy valaki is vezetné-e a projektet. A kulcsember távozásáról sajnos nem árultak el pontos információkat, a hivatalos álláspont szerint személyes ok áll az ügy mögött. Ez persze azt is jelentheti, hogy egy konkurens szemet vetett Zadesky-re és hamarosan egy másik, fontos pozícióban láthatjuk viszont, ám az is elképzelhető, hogy az Apple elégedetlen volt a munkásságával és ezért cserélték le.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a problémák milyen hatással lesznek majd az Apple autójának megjelenésére, de a szakértők valószínűsítik, hogy a kaliforniai gyártó néhány éven belül bemutat egy prototípust, hogy még az évtized vége előtt megindulhasson a modell közúti tesztelése.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés