Connect with us

technokrata

Nem is gondolnád, milyen régen jelent meg az iPhone!

Dotkom

Nem is gondolnád, milyen régen jelent meg az iPhone!

Majdnem egy évtizeddel ezelőtt mutatta be a Steve Jobs az Apple legnagyobb sikerét.

2007. január 9-én a MacWorld kiállításon mutatta be az Apple vezére, Steve Jobs az első generációs iPhone-t. Az első készülék hosszú ideig még csak az AT&T hálózatában volt elérhető, 2G-s hálózattal. Kereskedelmi forgalomba június 29-én került.

iphone_0

A legtöbb üzletben percekkel a nyitás után elfogytak a darabok, annak ellenére, hogy az akkor igen magasnak számító 500 dollárba került a kisebbik, 4GB-os verzió. Az egyel nagyobb tárhelyű készülék, a 8GB-os már 600 dollárért volt hazavihető. Ebből is látszik, hogy a cég azóta sem emelte igazán meg az alaptelefon árait. A készülék elérte a 6 millió eladott darabszámot.

A legnagyobb újdonság, amit a telefon hozott, az a multi-touch volt. Ugyanis az akkori mobilokkal ellentétben ez az érintőképernyő nem csak egy ujjunkat tudta érzékelni egyszerre, hanem többet is.

Hazánkba a készüléket be sem mutatták, csak a következő generációs 3G-t. Akkor a vállalat vezére azt nyilatkozta, hogy örülne, ha a mobilpiac 1 százalékát meg tudják szerezni. 9 évvel később már 25 százaléknál tart és e mellé a piaci haszon 90 százalékát teszik zsebre.

Forrás: ImagazinSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin