Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért érdemes odafigyelni gyerekeinkre tabletezés közben!

Dotkom

Ezért érdemes odafigyelni gyerekeinkre tabletezés közben!

Egy angliai kisfiú komoly számlát csinált apja bankkártyájával.

Karácsonykor amúgy is nagy a költekezés, így aztán még kevésbé jött jól egy 5900 dolláros számla az Apple-től annak a családnak, ahol a gyerek túl sokat játszott apja táblagépével. A kisfiú a Jurassic World nevű alkalmazással töltötte az időt, amiben van egy fizetős, Dino Bucks rész. Itt kezdte el költeni apja pénzét, ugyanis valós összeget kellet fizetni a különböző extra dolgokért alkalmazáson belül.

jurassicworldgame

Mindössze öt nap alatt halmozta fel a tetemes költséget a fiú, úgy, hogy az apja erről mit sem tudott. Mivel az Apple gondol az ilyen helyzetekre, ezért minden tranzakció előtt kéri a fiók Apple ID-ját. A gyerek azonban ezt is megoldotta, ugyanis megjegyezte a jelszót, és így könnyen tudott vásárolni.

Az apa, amikor megjött a hatalmas összegű számla, csodálkozva kereste meg a céget. Több dolgot is kifogásolt a rendszerben, például: miért nem tájékoztatták, ilyen összegű vásárlásról külön, valamint a cég szerint egy 32 éves ember költene-e több ezer dollárt dinós játékra. Rövid vita után végül úgy döntött az Apple, hogy visszaküldi a férfi pénzét.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés