Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így keress 12 nap alatt 1 milliárd dollárt

Dotkom

Így keress 12 nap alatt 1 milliárd dollárt

A titok igen egyszerű: Star Wars folytatás kell készíteni.

A hatalmas érdeklődéssel várt Csillagok háborúja folytatás még csak 12 napja van a mozik vásznán, de már 1 milliárd dollárt zsebelt be a jegyeladásokból. Népszerűsége több dolognak is köszönhető. Először is ez az univerzum több generáció kedvence, a 70-es évektől napjainkig a gyerekek, a tinik és a felnőttek is egyaránt rajonganak a filmekért. A karácsony utáni napokban elözönlötték a 9gag-et a Star Wars-os ajandékok, melyek nagy részét felnőtt emberek kapták. Ez is mutatja micsoda népszerűségnek örvend a franchise több generációban is. A másik oka az elképesztő marketing gépezet, ami az új film mögött áll. A szisztematikusan, 1 éve építgetett rendszer a film előtti pár hétben érte el a tetőfokát. Rengeteg pénzt költöttek el a Disney-nél erre, ám úgy tűnik bőven visszajön.

force

Már több jegyeladási rekordot is megdöntött Az ébredő erő az első napokban is. Ezzel a 12 nappal épp az idei másik nagy kedvenc, Jurassic World-öt szorította le a trónról. Az Universal stúdió alkotása 13 nap alatt tett szert ekkora bevételre. A legnagyobb Karácsony napján befolyt összeg is a JJ Abrams alkotáshoz köthető már, ez majdnem 50 millió dollár.

A legnagyobb célkitűzés természetesen a totális első hely, melyet 2009 óta senkinek sem sikerült megdönteni. Akkor a James Cameron féle Avatar robbantott, 2,8 milliárd dollárt vitt el a mozikban. E mellé csak Amerikában 721 milliót hozott. A Star Wars jelenleg 545 milliónál jár. Igen nagy az esély, hogy megelőzi a trónbitroló alkotást, mivel a világ második legnagyobb piacán, Kínában, még nem mutatták be a filmet.

 

Forrás: Ubergizmo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés