Connect with us

technokrata

Olyan mobilt akarsz, ami nem merül le hamar? Nézd meg ezt a listát!

Dotkom

Olyan mobilt akarsz, ami nem merül le hamar? Nézd meg ezt a listát!

Egy neves angol weboldal letesztelt 60, idén megjelent telefont. Az eredmények meglepőek!

Az idei évben sem csillapodott az okostelefon dömping, a gyártók egymás után jelentették meg az újabbnál újabb modelleket. A választék tehát óriási, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzó típust. Bár a nagyméretű kijelzők, a hihetetlenül erős processzorok és a letisztult formatervek igen csábítóak, sokan ragaszkodnak a hosszú üzemidőhöz is.

Ez azonban már jóval problémásabb, hiszen az elmúlt időszakban az akkumulátorok fejlődése nem követte a telefonok többi részét, azaz hiába a szuper hardver, ha a nap végére már kikapcsol a készülék. Az Expertreviews csapat most megvizsgálta, hogy melyek az idei év leghosszabb üzemidővel rendelkező modelljei.

iphone_6_battery

A teszt során folyamatosan egy HD felbontású videófelvételt futtattak a Pókember 2-ből. A hang egy fülhallgatóra volt kivezetve, aminek a segítségével mérték, hogy pontosan mikor állt meg a lejátszás. A készülékek a teszt során repülőgép üzemmódban voltak, a fényerő pedig 170 cd/m2 értékre volt beállítva.

Az eredmények annak fényében meglepőek, hogy az első helyezett két és félszer annyi ideig bírta, mint az utolsó, azaz igen is van különbség a mai modellek tekintetében is. A győztes a Samsung Galaxy S6 Edge, míg a második helyre a dél-koreai gyártó másik modellje, a Galaxy A5 futott be. A harmadik a nálunk nem forgalmazott Motorola Moto X Force lett, míg az iPhone 6S Plus és 6 Plus végzett a negyedik és ötödik helyen. A Microsoft modelljei közül az új, Lumia 950-es győzedelmeskedett, az XL variáns 13 órán át működött.

A pontos listát alább nézheted meg:

AkkumulatorSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu