Connect with us

technokrata

Ez a gyártó odafgyel a környezetvédelemre

Dotkom

Ez a gyártó odafgyel a környezetvédelemre

A klímaváltozás elleni küzdelembe aktívan bekapcsolódik a Xerox is.

Az elismert, független környezetvédelmi világszervezet, a CDP legfrissebb környezetvédelmi indexében (S&P Climate Disclosure Leadership Index) a Xerox-ot azon vezető vállalatnak minősítette, amely megbízható információkat közöl a széndioxid-kibocsátásáról és az energiafelhasználásáról mind a globális piac, mind a befektetők irányába. A CDP szigorú szakmai osztályozása szerint, a bejelentett adatok értékelése után, a lehetséges 100 pontból a Xerox 99 pontot ért el.

Ez az elismerés még a szokásosnál is jobban felértékelődött ezekben a hetekben, amikor mindenki Párizsra figyelt, ahol a hatodik fenntarthatósági világcsúcson, a COP21-en arra keresték a választ, hogyan mérsékelhető a széndioxid-kibocsátás és a felmelegedés mértéke a Földön. Ebben a küzdelemben szerepe van a CDP-nek is, amely a legnagyobb, környezeti kockázatokat összegző adatállománnyal rendelkezik a világon. A szervezet ezeknek az információknak a megosztásával jelentős segítséget nyújthat a városoknak, a vállalkozásoknak és a befektetőknek ahhoz, hogy tudatos döntéseket hozzanak a fenntartható fejlődés érdekében.

xerox

A CDP által méltatott Xerox is folyamatosan azon dolgozik, hogy a tevékenységét a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével végezze. A cég 2003-ban indította útjára azt a programot, amely az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentését tűzte ki céljául. Ennek eredménye felülmúlta az előzetes várakozásokat. A vállalat az energiafogyasztásának 31 százalékos, az üveggáz hatású gázok kibocsátásának 42 százalékos csökkentését érte el, ami a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy eddig 210 ezer tonna széndioxid szennyezéstől óvták meg a Földet.

A Xerox idén novemberben a washingtoni Fehér Házban a klímaváltozásról tartott tanácskozáson is részt vett és aláírta a klímaváltozás megfékezése kapcsán megfogalmazott ajánlásokat összegző memorandumot. Ezen túlmenően ebben az évben ismét helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján, amely elismerést két egymást követő esztendőben sikerült elérnie.  Továbbá 2015-ben, immár nyolcadik alkalommal beválasztották az FTSE4Good indexsorba is. Ez a tőzsdei mutató azoknak a cégeknek a teljesítményét méri, amelyek megfelelnek a vállalati felelősségvállalás széles körben elfogadott követelményeinek, beleértve ebbe az emberi jogokat, a környezetvédelmet, illetve a társadalmi-és a döntéshozói körök bevonással összefüggő elvárásokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin