Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sztár lett a kétkarú robotból

Dotkom

Sztár lett a kétkarú robotból

Svédországban már a karácsonyi ajándékokat is robot csomagolja.

Az advent heteiben YuMi, az ABB együttműködő kétkarú robotja gyakran feltűnik majd a svéd televízióban. A Media Markt YuMit választotta karácsonyi kampánya reklámarcának, hogy felkeltse a vásárlói figyelmét. Karácsony előtt több olyan reklámfilmet is műsorra tűznek, amelyekben YuMi karácsonyi ajándékokat fog csomagolni.

 

A filmszereplésen túl, YuMi Karácsony előtt a svédországi Média Markt 18 üzletében is megjelenik, hogy becsomagolja a vásárlók ajándékait. A reklámkampányban a Media Markt az ABB robotjának az „Ajándékcsomagoló” nevet adta.

„Az ABB-vel való együttműködésünk és YuMi a két fél technológia iránti lelkesedésére vezethető vissza” – mondja Mia Lund Hanusek, a svédországi Media Markt marketing igazgatója. „Az ajándékok becsomagolásában segédkező YuMi-t azért választottuk a reklámkampány főszereplőjének, hogy vásárlóink számára emlékezetes legyen, hogy nálunk vásároltak. A robot szerepeltetése arra is kiváló alkalmat teremt, hogy bemutassuk, mit tudnak a legújabb generációs robotok.”

YuMi_szalagatvagas-1

YuMi, melynek neve a „you” and „me”, a te és én szavakból jött létre, az ember és a robotok közötti együttműködés többéves kutatómunkájának eredményeit testesíti meg. Az ABB együttműködő kétkarú robotja rugalmas kezekkel (megfogó szerkezetekkel) és csúcstechnológiájú robotvezérléssel rendelkezik.  A robotot apró alkatrészek összeszereléséhez fejlesztették ki. Beépített biztonsági jellemzőinek köszönhetően a robot érzékelni tudja, ha neki ütközik valaminek, vagy valami az útjába kerül, ezért biztonsági kerítés nélkül is üzemeltethető.

„YuMi-val az együttműködő robotok új korszaka veszi kezdetét, egy olyan korszak, amelyben emberek és robotok együtt dolgoznak ugyanazon a feladaton” – mondja Joakim Rosenqvist, az ABB Robotika értékesítési igazgatója. “Nagyszerű érzés, hogy a legújabb technológiai fejlesztéseinkkel magunk is formálhatjuk ezt az új korszakot, és a Media Markttal karöltve bemutathatjuk a korszak egyik előfutárát, YuMi-t.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés