Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még a hadsereg is használja ezt a technológiát!

Dotkom

Még a hadsereg is használja ezt a technológiát!

Az USA haderejében tömegesen alkalmazott megoldás forintosítható előnyöket kínál a magyar vállalatoknak is

Az amerikai hadseregben 10 évvel ezelőtt kezdték el a parancsokat digitálisan aláírni. Mára lényegében megszüntetették a papíralapon kiadott utasításokat. Jellemző a fejlesztés radikális hatására, hogy míg régebben külön őrjáratokat kellett szervezni a műveleti területeken állomásozó egységeknél a parancsok továbbítására, mára erre szinte nincs is szükség.

Felhőalapú aláírás: radikálisan nőhet az ügyfélélmény és csökkenthetőek az ügyfélszolgálati költségek

„A kutatások azt mutatják, hogy a nagyvállalati felsővezetők iparágtól függetlenül a digitális átalakítást tartják a következő időszak egyik legfontosabb üzleti prioritásának, a döntéshozók 70%-a tervezi az elektronikus aláírás bevezetését 2016 év végéig. A motiváció könnyen érthető: radikálisan lefaraghatóak az adminisztrációs és ügyfélszolgálati költségek az elektronikus aláírási megoldásokkal, miközben lényegesen gyorsabbá és jobban nyomon követhetővé válnak az üzleti folyamatok” – mondta el Molnár Ferenc, az üzleti elektronikus aláírás specialista NETLOCK Kft. vezetője. „A digitális aláírások új generációja a felhőalapú elektronikus aláírás; a megoldás leegyszerűsítve lehetővé teszi, hogy akár az okostelefonunkat használva hitelesítsünk dokumentumokat. Ez pedig rengeteg területen kínál forintosítható előnyöket. Például a pénzügyi és biztosítási szektor ügyfélforgalmának jelentős részét is átterelheti az online világba. Kényelmesebbé válhat az ügyfelek számára a kapcsolattartás – hiszen nem kell bemenni a banki ügyfélszolgálatra az ügyintézéshez – és a szolgáltató számára is előnyös mindez, mert csökkentheti a költségeit és gyorsíthatja az ügymenetet. De a közigazgatás is sokat profitálhat ebből” – tette hozzá.

 cyber

Elektronikus aláírás a felhőből: digitális aláírás okostelefonon

Felhőalapú e-aláírás és hitelesítő szolgáltatások segítségével lényegében bármikor, bárhol és bármilyen kiegészítő eszköz (pl.: chipkártya, kártyaolvasó, speciális szoftverek) nélkül is hitelesíthetünk elektronikusan dokumentumokat, akár egy okostelefonnal is. Vagyis egy vállalatvezető akár egy konferencia szünetében, utazás vagy várakozás közben is aláírhatja és hitelesítheti a számára előkészített céges szerződéseket mobiltelefonján. Ezzel nemcsak rengeteg idő spórolható meg, de a papíralapú archiválást is kiváltja a nyomon követhetőbb, gyorsabb és biztonságosabb e-archiválási technológia.

Az állam is léphet a digitális evolúcióban: az állami és önkormányzati szféra is profitálhat a felhőbe küldött e-aláírással. Az új technológia kiválthat számos eddig papíralapú aláírást igénylő folyamatot, valamint képes lehet egy-egy ügymenetet a digitális térben tartani a teljes életciklus alatt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés