Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem fogod elhinni, ki kaphat idén Nobel-díjat!

Dotkom

Nem fogod elhinni, ki kaphat idén Nobel-díjat!

Egy igen érdekes jelöltje is lehet az idei közgazdasági Nobel-díjnak.

Az UCLA Anderson School pénzügyi szakának professzora merész jelöléssel állt elő a következő közgazdász Nobel-díj-at illetően.

A Bitcoin alapítóját, feltalálóját Satoshi Nakamoto-t terjesztené fel a legelismertebb tudományos díjra. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű. Ugyanis ez csak egy név, azonban a valódi embert senki sem ismeri, és semmilyen jelét nem mutatta az illető/illetők, hogy ezen az anonimitáson változtatni szeretnének.

bitcoinmon

A professzor azért szeretné nekik adni az elismerést, mert szerinte forradalmi a Bitcoin és a mögötte álló technológia. Véleménye szerint megbízható, biztonságos, feltörhetetlen kódokon alapul, valamint megkerüli a kormányokat, bankokat, ez által időt és tranzakciós költségeket megtakarítva.

Kérdés, ezzel más vezető közgazdászok mennyire értenek majd egyet, valamint,  hogy a hír hallatán feltűnik-e a titokzatos Nakamoto álnév mögötti ember. Egy azonban biztos, az 1 millió dolláros pénzjutalom nem motiválhatja annyira, mivel becslések szerint 250 millió dollár lehet pénztárcájában.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés