Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha biztosan nem akarsz vírust a Mac-edre: ezt a programot töltsd le!

Dotkom

Ha biztosan nem akarsz vírust a Mac-edre: ezt a programot töltsd le!

Itt a legújabb Kaspersky vírusírtó, kifejezetten az Apple rendszeréhez.

A Kaspersky Lab bemutatja az OS X-et futtató számítógépekre készült legújabb ingyenes biztonsági megoldását, a Kaspersky Virus Scanner for Mac-et. Az ingyenes szkenner gyorsan és hatékonyan vizsgálja át az eszközöket rosszindulatú programok után kutatva. A Pro, vagyis a fizetős változat el is távolítja a különböző fenyegetéseket, amelyeket az eszközön talál. Mindkét megoldást azon Apple számítógépek használói számára tervezték, akik meg akarják védeni a privát életüket és a készülékükön tárolt adatokat.

Tavaly a Kaspersky Lab termékei több mint 3,6 millió olyan kísérletet blokkoltak, amelyek megpróbálták megfertőzni az OS X-et futtató gépeket. Az év folyamán a vállalat szakemberei 1499 új rosszindulatú programot találtak ezen a platformon. Ez a szám lényegesen alacsonyabb, mint az ugyanabban az időszakban a Windows vagy Android alapú eszközökre írt veszélyes szoftverek száma. Ugyanakkor a legutóbbi fogyasztói felmérés kimutatta, hogy az OS X alapú számítógépeknek csupán a fele védett, így ebben a pillanatban is felhasználók ezrei vannak veszélyben.

A Kaspersky Virus Scanner for Mac-kel a felhasználók akkor is átvizsgálhatják számítógépüket, ha egy másik biztonsági megoldás is fut rajta. Az alkalmazások rosszindulatú programok nyomait keresik a számítógépen (a rendelkezésre álló lehetőségek a teljes vizsgálat, a gyors vizsgálat és az egyéni vizsgálat). Részletes információt nyújtanak a szkennelés eredményéről, és megfelelő megoldást kínálnak a felfedezett problémákra.

macvirus

Ezen túlmenően a Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac képes eltávolítani a különféle veszélyes alkalmazásokat. A szkenner ezen változata ugyancsak képes a felhasználók által letöltött új fájlok automatikus ellenőrzésére.

Mindkét verzió vírus adatbázisát rendszeresen frissítik, hogy védelmet nyújtsanak még a legújabb fenyegetések ellen is. Mi több, mindkét termék „elkapja” nem csak az OS X-hez, hanem a Windowshoz és Androidhoz írt rosszindulatú programokat is. Bár a más operációs rendszereket támadó vírusok általában nem veszélyesek a Mac rendszerekre, megbújhatnak a számítógépen, amivel esélyük nyílik egy kompatibilis eszköz megfertőzésére, például amikor fájlokat másolunk át cserélhető adathordozókra.

“Még ha sokan nem is hiszik, hogy a Mac gépeken található adatoknak védelemre van szüksége, gondolni kell azokra, akik olyan vírussal fertőződhetnek meg, amely OS X-et futtató gépről származik. Például pénzt veszíthetnek azáltal, hogy egy rosszindulatú hivatkozásra kattintanak, amelyet egy Apple gépen keresztül egy postafiókból küldött egy vírus, vagy értékes fájlokat veszíthetnek, miután összeszedtek egy trójai vírust egy USB meghajtóról vagy kábelen keresztül. Ezért fontos rendszeresen ellenőrizni minden eszközt a kiberfenyegetések ellen, függetlenül attól, hogy OS X-et, Windows-t vagy Androidot futtatnak.”- mondta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab termék és technológia marketingért felelős alelnöke.

A szkennerek már letölthetők az App Store-ból kilenc nyelven. Többet tudhat meg a Kaspersky Lab ingyenes megoldásairól, ha ide kattint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés