Connect with us

technokrata

Ennyi volt: Már nem ad annyi tárhelyet a Microsoft

Dotkom

Ennyi volt: Már nem ad annyi tárhelyet a Microsoft

A Microsoft bejelentette a felhő alapú adattároló kapacitás-csökkentését.

Alig egy év telt el azóta, hogy az óriásvállalat bejelentette, hogy minden Office 365 előfizetőnek korlátlan tárhelyet biztosítanak a OneDrive szolgáltatásban.

A most hivatalosan közzétett nyilatkozatban a Microsoft visszavonja ezt a remek pluszt. Visszaállítják az eredeti 1TB-os tárhelyet az előfizetőknek. Ingyen is igényben lehet venni a szolgáltatást, akik ezen a módon szeretnék fájljaikat tárolni, mostantól szintén kevesebb, 5-15 Gb tárhely áll majd a rendelkezésükre. Továbbá eltűnik a plusz 15 Gb-ot adó, külön fényképek rész is.

od nagy

Természetesen a fizetni hajlandó felhasználók nem csak ennyi felhőkapacitással számolhatnak. 100 és 200 GB nagyságú OneDrive fiók is lehet, befizetett összegtől függően. A havi 2 dollárért 50 GB felhőt kapó előfizetés is megszűnik.

Amennyiben ingyenes használóként eddig túllépte mostani korlátokat, a cég 90 napot ad az adathalmaz csökkentésére, ám további 9 hónapig még vissza lehet hozni a feltöltött fájlokat. Utána azonban törlődhet a fiók. Az Office 365 előfizetőknek, akiknek több, mint 1 terrabájt van feltöltve másfél évük lesz adataik kiszortírozására.

A Microsoft továbbá visszatéríti a pénzt azoknak, akiknek nem elég az 1 terra, és már alapból nagyobb adatmennyiség van fennt, vagy akik nem elégedettek az új tárhely viszonyokkal.

 

Forrás: engadget.comSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin