Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új startup forradalmasítaná a vírusirtást

Dotkom

Egy új startup forradalmasítaná a vírusirtást

Soha többé nem kellene frissíteni az antivírus programokat.

A vírusirtók egyik legnagyobb problémája, hogy csak azoktól a veszélyektől tudja megvédeni számítógépünket, amiket ismer. Ezáltal a macska-egér játék egy soha véget nem érő frissítések folyamatává válik, mellyel az egyre újabb kártékony szoftvereket próbáljuk kiszűrni. Ez izraeli startup szerint azonban erre van más megoldás.

Ha a mai technológiával már képesek vagyunk arcokat felismerni, miért ne lehetne a vírusokat is előre azonosítani. A Deep Instinct egy úgynevezett “deep learning” algoritmust használt a káros programok szűrésére, így soha nem kell frissíteni a vírusirtót.

Állításuk szerint 20 %-kal nagyobb pontossággal védi meg számítógépünket. Annak ellenére, hogy ez az adat nincs igazolva, már a Microsoft és a Invincea is publikált ebben a témában, miszerint ez lehet a vírusirtás jövője. Egy teszt során 95 %-át megtalálták a vírusoknak ezzel a módszerrel frissítések nélkül.

Ezek az intelligens, önmagukat fejlesztő szoftverek még gyerekcipőben járnak, de ha a további fejlődés sikerrel jár, minden megváltozhat a vírusirtás területén.

Forrás: TechnologyReview



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés