Connect with us

Hirdetés

technokrata

Öreg a kocsid? Ezzel felokosíthatod!

Dotkom

Öreg a kocsid? Ezzel felokosíthatod!

Ez az apró adapter számos hasznos funkcióval ruházza fel az autót.

Sokak számára lehet hasznos a VOYO új, Connected Car System névre keresztelt rendszere. Az OBD-II csatlakozóval rendelkező autókba beszerelhető egység  amellett, hogy a jármű fontos adatainak kiolvasására képes, a csomagban található, vezeték nélküli relé segítségével még más funkciókkal is elláthatja a gépkocsit.

voyo1

Ez utóbbi egység sajnos nem minden típussal működik, de a VOYO szerint a GM, a Ford és a Toyota több típusával is használható. Beépítése után az autó képessé válik start/stop rendszerű használatra, azaz a lámpánál önmagától leállítja a motort, majd a kuplung kinyomására újra beindítja.

voyo2

Hasznos újítás, hogy az AutoKey funkció segítségével távolról is nyitható/zárható lehet az autó, igaz ehhez egy plusz, az eszközhöz Bluetooth-on keresztül csatlakoztatott telefonra is szükség van. Ez utóbbit el kell dugni az autóban, a rendszer pedig ezen keresztül engedélyezi vagy éppen tiltja a bejutást. A VOYO emellett épít a többi felhasználó adataira is, így képes tájékoztatni a sofőrt a környékbeli dugókról, elkerülésekről. Egy alapcsomagért 90 dollárt kérnek majd az alkotók, az első példányokat pedig jövő februárban szállítják ki a szerencséseknek. A projekt egyelőre még csak a Kickstarteren létezik, de alig egy nap alatt a várt összeg felét összeszedték, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy piacra kerül majd ez a hasznos rendszer.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés