Connect with us

Hirdetés

technokrata

WiFi-n tölthetjük a jövő mobilját?

Dotkom

WiFi-n tölthetjük a jövő mobilját?

Az otthoni router is feltölthetné a telefont.

Napjainkban meglehetősen hagyományos módon töltjük a készülékünket. A megszokott, töltő a konnektorba, kábel a telefonba elv mellett már megjelentek a vezeték nélküli megoldások is, ezek azonban még gyerekcipőben járnak.

A Washingtoni Egyetem kutatóinak azonban sikerült kidolgozni egy olyan technológiát, ami ötvözheti a kábeles töltés sebességét a vezeték nélküli használat kényelmével. A csapat ugyanis WiFi-n keresztül oldaná meg a telefon energiaellátását. Lényegében arról van szó, hogy egy speciális eljárás elektromos árammá alakítaná a WiFi jelet.  Ehhez elég lenne egy speciális router, ami folyamatosan biztosítaná az áramot az eszközök számára.

wifi

Ehhez azonban még további fejlesztésekre van szükség, hiszen a jelenlegi routerek pusztán 1 Watt teljesítményt továbbítanak, míg egy mobil töltő ennek a négyszeresével is megbirkózik. A tesztek azonban már jól haladnak, a kutatók 8,5 méter távolságból sikerrel töltöttek fel egy újratölthető elemet, illetve 5 méter távolságból egy kamerát is üzemeltettek.

Emellett tárgyalásokat is folytatnak a különböző vállalatokkal, hogy azok olyan modelleket fejlesszenek ki, amik már támogatják a technológiát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés