Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új biztonsági központ érkezett az összes Google szolgáltatáshoz

Dotkom

Új biztonsági központ érkezett az összes Google szolgáltatáshoz

A Google fiókkal rendelkezők mostantól egy helyen gyorsan és egyszerűen nézhetik át fiókjukhoz tartozó biztonsági beállításaikat, meggyőződhetnek adataik védelméről, valamint könnyen dönthetnek az általuk megadott adatok felhasználásáról. Emellett egy külön erre a célra létrehozott oldalon a felhasználók adatfelhasználási kérdésekre is gyorsan választ kaphatnak.

Már múlt héten, a Google I/O fejlesztői konferencián bejelentett a cég egy az Android legújabb, M verzióját érintő változást, ami több kontrollt fog adni a felhasználók kezébe, amikor egy-egy alkalmazás hozzáférést kér valamilyen adatukhoz. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a két most induló felület: My Account biztonsági és adatvédelmi központ, és a fontos adatvédelmi kérdésekre választ adó oldal, ahol arról olvashatnak, hogy a Google milyen irányelvek szerint használja a felhasználók által megadott adatokat a pontosabb és gyorsabb szolgáltatások érdekében:

myaccount.google.com

Adatvédelem és biztonsági beállítások – minden egy helyen

  • Az Adatvédelmi ellenőrzés és Biztonsági felülvizsgálat segítségével a felhasználók egyszerűen, lépésről lépésre átnézhetik a legfontosabb adatvédelmi és biztonsági beállításaikat.
  • Megszabhatják, hogy milyen információkat tesznek elérhetővé a Google Keresés, a Térkép, a YouTube és más szolgáltatások számára. Ezek egyébként például abban segítenek, hogy gyorsabban kereshessenek és pontosabb találatokat kapjanak. A helyelőzményekkel például azt szabályozhatják, hogy a Térkép és a Google Asszisztens gyorsabb útvonalopciókat adjon-e nekik.
  • Beállíthatják, hogy milyen témához kapcsolódó hirdetések érdeklik, vagy éppen nem érdeklik őket, így a Google által megjelenített hirdetések relevánsabbak és hasznosabbak lesznek.
  • Láthatják, és ha szeretnék, eltávolíthatják azokat az alkalmazásokat, honlapokat, amelyeknek korábban engedélyezték, hogy a Google fiókjukhoz csatlakozzanak.
  • A My Account oldalt azok is láthatják, akiknek nincs Google fiókjuk, így bárki tájékozódhat arról, hogy a Google felhasználói hogyan alakíthatják saját Google élményüket.

privacy.google.com

Válaszok az adatvédelemről és a biztonságról

  • Az oldalon a felhasználók olyan kérdésekre kaphatnak választ mint péládul: “Milyen adatokat gyűjt a Google? Mit csinál a Google ezekkel az adatokkal? Milyen beállítási lehetőségei vannak a Google fiókkal rendelkezőknek, amivel szabályozhatják Google-os felhasználói élményüket?”
  • A felhasználók például megtudhatják, hogyan mutat releváns találatokat a Google keresője anélkül, hogy személyes információkat adna el, hogyan maradnak biztonságban az adatok a titkosításnak és a levélszemét szűrésnek köszönhetően, valamint, hogy az önkéntesen megadott információk hogyan segítenek személyre szabni a Google-os felhasználói élményt.

image002



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés