Connect with us
Hirdetés

technokrata

Végre megoldódhat a mobilosok legnagyobb problémája

Dotkom

Végre megoldódhat a mobilosok legnagyobb problémája

Akár egy perc alatt is feltölthető a Stanford Egyetem kutatói által megalkotott akkumulátor.

Bizonyára minden okostelefon tulajdonos szembesült már legalább egyszer a korlátozott üzemidővel kapcsolatos problémákkal. Hiába a technológia elképesztő fejlődése, a színes-szagos okostelefonok bizony jóval hamarabb lemerülnek, mint a korábbi “buta” társaik. A Stanford Egyetem kutatói most erre a problémára kívánnak megoldást nyújtani a legújabb fejlesztésükkel, az alumínium-ion akkumulátorral. A technológia amellett, hogy biztonságosabb a korábbi litium-ion megoldásnál, jelentősen rövidebb töltési időt is eredményez, így akár egy perc alatt is feltölthetővé válik a telefon.

Az aluminium-ion akkumulátor további előnye, hogy rendkívül rugalmas, így egy mai, ívelt képernyős modellben is kiválóan alkalmazható. A kutatóknak ugyanakkor még rengeteg munkájuk van hiszen a prototípus egyelőre csak 2V-os, szemben a litium-ion egységek 3,6V-os feszültségével. Jó hír azonban, hogy egy telep akár 7500 ciklust is kibír anélkül, hogy veszítene a teljesítményéből, ez a hagyományos akkumulátorok esetén alig az 1000-et éri el.

ujakkumulator

A kutatócsoport rendkívül bizakodóan tekint a jövőbe, reményeik szerint rövid időn belül kereskedelmi forgalomban is megjelenhet az aluminium-ion akkumulátor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés