Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megoldódhat a mobilosok legnagyobb problémája

Dotkom

Végre megoldódhat a mobilosok legnagyobb problémája

Akár egy perc alatt is feltölthető a Stanford Egyetem kutatói által megalkotott akkumulátor.

Bizonyára minden okostelefon tulajdonos szembesült már legalább egyszer a korlátozott üzemidővel kapcsolatos problémákkal. Hiába a technológia elképesztő fejlődése, a színes-szagos okostelefonok bizony jóval hamarabb lemerülnek, mint a korábbi “buta” társaik. A Stanford Egyetem kutatói most erre a problémára kívánnak megoldást nyújtani a legújabb fejlesztésükkel, az alumínium-ion akkumulátorral. A technológia amellett, hogy biztonságosabb a korábbi litium-ion megoldásnál, jelentősen rövidebb töltési időt is eredményez, így akár egy perc alatt is feltölthetővé válik a telefon.

Az aluminium-ion akkumulátor további előnye, hogy rendkívül rugalmas, így egy mai, ívelt képernyős modellben is kiválóan alkalmazható. A kutatóknak ugyanakkor még rengeteg munkájuk van hiszen a prototípus egyelőre csak 2V-os, szemben a litium-ion egységek 3,6V-os feszültségével. Jó hír azonban, hogy egy telep akár 7500 ciklust is kibír anélkül, hogy veszítene a teljesítményéből, ez a hagyományos akkumulátorok esetén alig az 1000-et éri el.

ujakkumulator

A kutatócsoport rendkívül bizakodóan tekint a jövőbe, reményeik szerint rövid időn belül kereskedelmi forgalomban is megjelenhet az aluminium-ion akkumulátor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés