Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különleges billentyűzeten dolgozik az Apple

Dotkom

Különleges billentyűzeten dolgozik az Apple

A fejlesztés alatt álló eszköz segítségével minden korábbinál vékonyabb Apple gép érkezhet.

A múlt héten mutatta be a legújabb MacBook-ot az Apple, a szupervékony notebook pedig egy igen izgalmas újítással kerül piacra. Az Apple ugyanis lecserélte a hagyományos érintőpadot egy új, Force Touch technológiával felszerelt megoldásra. Ennek lényege, hogy az érintőpad nem rendelkezik nyomógombbal, helyette 4, a sarkokban elhelyezett szenzor figyeli a felhasználó ujjának mozgását. Ezek nemcsak a nyomást, de annak erősségét is érzékelik, így minden korábbinál pontosabb műveleteket hajthatunk végre.

applekey

Úgy tűnik, hogy ez a technológia nagyon megmozgatta az Apple fantáziáját, a legújabb szabadalmuk ugyanis egy Force Touch-csal ellátott billentyűzetet ír le. Ez elsősorban azért lehet hasznos, mert így szupervékony, kiálló gombok nélküli billentyűzettel állhatnának elő, hiszen a vibramotor apró rezgésekkel reagálna az ütésekre, anélkül, hogy az fizikailag elmozdult volna.

A bemutatóra minden bizonnyal még hosszú ideig várnunk kell, ám nem kizárt, hogy később egy, a mostani Macbook-nál is vékonyabb laptoppal rukkolhat elő az Apple.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés