Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ívelt képernyőben látja a jövőt az LG

Dotkom

Az ívelt képernyőben látja a jövőt az LG

A szórakoztató elektronikától a mobiltelefonokon át az IT-megoldásokig szinte a teljes LG portfolióban megjelennek az ívelt kialakítású készülékek.

A felhasználók mind szélesebb körének válnak elérhetővé az LG Electronics (LG) fejlesztéseinek eredményeként a természetes formákon alapuló ívelt kijelzős szórakoztató elektronikai, mobilkommunikációs és IT készülékek. A csúcstechnológiás ívelt termékek nyújtotta szolgáltatások az egyedi megjelenésen túl korábban nem látott képélményt biztosítanak – a gyártó Budapesti eseményén mutatta be legújabb ívelt fejlesztéseit.

Az innovációk alapfilozófiája, hogy az egyenes vonal a technológiai fejlődés miatt szükségszerűen alakult ki, azaz ember alkotta forma, amely nem jellemző a természetben. Az innovációk iránya azonban mára megfordult és a természetes, ívelt formákat emeli be a csúcstechnológiás kijelzők világába.

Az ívek elsőként az LG innovatív OLED TV-portfóliójában jelentek meg 2013-ban. A vállalat ötéves fejlesztés eredményeként dobta piacra a világ első ívelt kijelzős OLED televízióját ekkor, amelynek technológiáját az emberi szem tanulmányozása alapján hozták létre az LG mérnökei. Az ívelt OLED-televízió az emberi látáshoz leginkább igazodó, tökéletes vizuális élményt teremti meg. Az innovatív hajlított forma a gyönyörű megjelenés mellett teljesen új, egyedi képet eredményez, a betekintési szögtől függetlenül. Az OLED TV-k enyhén ívelt kijelzőjének minden pontja azonos távolságra található a néző szemétől, ami a széleknél tapasztalható torzulást, illetve a kép részletgazdagságának csökkenését is kiküszöböli. Az OLED kijelző másik sajátja, hogy nincs szükség háttér-megvilágításra, maguk a pixelek bocsátanak ki fényt, így képes a legmélyebb fekete szín megjelenítésére.

Youngnam Roh1

Az ívelt kijelzők immár nem csak a szórakoztatóelektronika, hanem az IT megoldások terén is megjelennek az LG-nél. Az új kategóriát teremtő 34UC97 monitort, azaz a világ első ívelt 21:9 UltraWide monitorát nemrégiben mutatta be Magyarországon a gyártó. Ez a megjelenítő a világon elsőként egyesíti az ívelt IPS panel, a 21:9-es UltraWide képarány, az UQHD felbontás (3440×1440), illetve a 34 colos képátló előnyeit. A mind az otthoni, mind a professzionális felhasználói igényeknek is megfelelő monitor kiemelkedő képminőséget, Mac kompatibilitást és minden igényt kielégítő csatlakoztatási lehetőségeket kínál. Az 21:9-es monitorok dinamikusan fejlődő piacán az LG a piacvezető gyártó mind itthon, mind világ szinten egészen a kategória 2012 decemberi bevezetése óta. Magyarországon a tavalyi évben 10-ből 9 eladott 21:9-es képarányú monitor LG volt. Az LG itthoni ívelt monitor portfóliója a következő hetekben tovább bővül, mivel bevezetésre kerül a 34UC87M modell, amely a 34UC97 üzleti célra szánt változata, illetve május folyamán várható a 29UC97 érkezése is, amely egy 29 colos ívelt UltraWide monitor lesz 2560×1080-as felbontással.

UltraWide monitor1

Az egyedi dizájnt és kivételes látványt adó ívelt fejlesztések az okostelefonok világát is átértelmezik – az íves kialakítás ebben a szegmensben is a kiemelkedő látvány, a valósághű és éles kép garanciája, továbbá ergonómiai szempontból is kiemelkedő élményt nyújt. A prémium kategóriás LG G Flex2 5,5 hüvelykes Full HD P-OLED kijelzője a hajlított kialakításnak köszönhetően minden szögből hihetetlenül éles és élénk képet mutat, miközben kecses és tartós kivitelt tesz lehetővé. A fejlesztések a telefon belsejében is folytatódnak, ahol a nyolcmagos Qualcomm®Snapdragon™ 810 processzor felel a lenyűgöző teljesítményért. A G Flex2-t öngyógyító hátlappal vértezték fel, amely mindössze 10 másodperc alatt képes eltüntetni a mindennapi karcolódásokat. A „Fast Charge” (gyorstöltés) képességgel pedig alig több mint félóra alatt közel 50 százalékra feltölthető a 3000mAh-es akkumulátor.

Az LG célja, hogy a prémium funkciók és formavilág minél több felhasználó számára váljon elérhetővé. Az áprilisban Magyarországra is érkező, kivételes tudású és megjelenésű, kedvező árfekvésű középkategóriás mobiltelefonok éppen ezért mind megjelenésükben, mind működésükben a korábban leginkább csak prémium modelleknél megszokott jellemzőkkel érkeznek. Az LG Magna, LG Spirit, LG Leon és LG Joy mind vékonykeretű in-cell érintőkijelzős készülék, a Magna és Spirit ráadásul lágyan ívelt is, az általuk kínált felhasználói élmény (UX) pedig sok közös vonást mutat a G sorozat csúcsmodelljeivel.

G Flex2

„Célunk, hogy az LG innovációit a felhasználók legszélesebb köréhez eljuttassuk. A legújabb ívelt monitoraink által kínált élményt a játékosok, mozikedvelők, illetve a professzionális és félprofesszionális felhasználók is élvezhetik munkájuk vagy éppen szórakozásuk során. Sőt, ennél is tovább megyünk, hiszen a prémium okostelefonok mellett már több középkategóriás telefonunk is ívelt dizájnnal kerül a boltokba” – hangsúlyozta Youngnam Roh, az LG Magyarország ügyvezető igazgatója.

A zászlóshajó, ívelt LG G Flex2 március végétől kapható Magyarországon. A készülék elsőként a Telenor kínálatában jelenik majd meg, extra egy év kijelzőtörés-garanciával és ajándék LG Tone Pro bluetooth headsettel. A csúcsmodellt a későbbiekben más szolgáltatónál, illetve hálózatfüggetlen változatban is meg lehet majd vásárolni. Az új középkategóriás készülékpaletta pedig április során kerül a boltokba Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés