Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: Vezeték nélkül továbbítottak áramot

Dotkom

Szenzáció: Vezeték nélkül továbbítottak áramot

A cél a nap energiájának a földre való eljuttatása.

Óriási áttörést hajttotak végre japán kutatók. A Japán Űrügynökség (JAXA) csapata ugyanis mikrohullámok segítségével sikerrel továbbított 1,8 kW teljesítményt 55 méter távolságra. Ez ugyan elsőre nem hangzik túlzottan acélosnak, de ha figyelembe vesszük, hogy ez már most elég egy kisebb vízforraló felmelegítéséhez, akkor láthatjuk, hogy a technológiában óriási lehetőségek rejlenek.

p3-space-a-20140528-870x580

Így vélekednek a JAXA kutatói is, szerintük az áttörés lehetőséget biztosít majd arra, hogy összegyűjthessék a nap energiáit. A világűrből ez  ugyanis sokkal hatékonyabban és egyszerűbben kinyerhető, hiszen a napelem nincs kitéve az időjárás viszontagságainak. Az 55 méteres távolság jelenleg ugyan aligha elegendő bármire is, ám a JAXA közleménye szerint néhány évtizeden belül eljuthatunk oda, hogy az akár 36 ezer km magasságban keringő műholdak a földre továbbítsák az energiát.

Ez óriási segítséget jelenthet az egyre inkább energiakrízisbe kerülő föld számára, hiszen a gyakorlatilag kifogyhatatlan energiával kényelmesen és olcsón pótolható lesz az itteni hiány.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés