Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson szerint az LTE átformálja a gazdaságot

Hans Vestberg

Dotkom

Az Ericsson szerint az LTE átformálja a gazdaságot

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Hans Vestberg a 2015. évi barcelonai Mobil Világkongresszuson a médiaképviselők és elemzők részére tartott nyitó sajtótájékoztatón az iparág egyre gyorsuló átalakulásáról beszélt, és kitért a társaság legújabb termékeire és szolgáltatásaira, valamint szót ejtett a 2015-re vonatkozó előrejelzésekről is.

„Előrejelzésünk szerint négy kulcsfontosságú változás várható 2015-ben: a streamelt online tartalmakat nézők száma heti szinten felülmúlja majd a hagyományos TV nézők számát; a mobil adatforgalom felét már a videók fogják kitenni; az LTE előfizetések növekedése meghaladja a 80%-ot; és a világ mobil szélessávú lefedettsége túllépi a 70%-os szintet. Nagyon komoly és erőteljes változásokról beszélünk, amelyek új lehetőségeket nyitnak mind az IKT szektor, mind más iparágak számára” – mondta Vestberg.

„Új megközelítés terjed számos iparágban. Világos elmozdulás tapasztalható a fizikai termékek felől a digitális szolgáltatások irányába. Új üzleti modellek jelennek meg, egyben új megoldások születnek a korábbi problémákra, amelyek hatékonyabb működést tesznek lehetővé. Valódi ügyfél-központúság érhető el digitális eszközökkel. Minden téren azt látjuk, hogy az IKT olyan változásokat idéz elő, amelyek alapjaiban formálják át a gazdaság működését” – tette hozzá a vezérigazgató.

Hans Vestberg

A Mobil Világkongresszuson az Ericsson összesen kilenc új termék és szolgáltatás elindítását jelentették be a digitális felhasználói élmény átalakulásának és javításának jegyében.

Mint arról már a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES) is szó esett, az Ericsson új technológia, az úgynevezett engedéllyel segített hozzáférésű (License Assisted Access – LAA) kiscellák révén elsőként teszi lehetővé az okostelefon-felhasználók számára, hogy egyidejűleg férjenek hozzá az engedélyköteles és engedélyt nem igénylő spektrumhoz (LTE-LAA szolgáltatás).

Az Ericsson Radio System a rádióhálózatok létrehozásának teljesen új megközelítését jelenti az 5G irányában, a Router 6000 széria pedig integrálja az IP backhaul funkciót a rádióhálózatba. A Networks Software 15B, az Ericsson hálózati szoftverének legújabb verziója, tartalmazza az Ericsson Virtuális Routert, jobb alkalmazás-lefedettséget kínál, például egyidejű LTE TDD-FDD működést, az Ericsson Network Manager új verzióját, és még sok egyéb hasznos funkciót.

A hardverek és szoftverek mellett az Ericsson bemutatta Alkalmazás optimalizáló szolgáltatását (App Experience Optimization service), amellyel a hozzáférési idő akár 70%-kal, a feltöltési idő pedig akár 50%-kal javulhat. Az Ericsson IT átalakításban játszott komoly szerepét a Digital Telco Transformation megjelenése is jól mutatja, ami egy tanácsadó és rendszerintegrációs eszköztár, amely lehetővé teszi a telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy valóban digitalizálják saját működésüket és ügyfél interakcióikat. Az eszköztár része az Expert Analytics 15.0 szoftver, amely előrejelzi az ügyfél-elégedettséget és lehetővé teszi a szolgáltatók számára olyan intézkedések és lépések automatizálását, amelyek javítják az NPS-t (Net Promoter Score).

Árbevételi és innovációs téren a Media Delivery Networklegújabb verziójának segítségével a szolgáltatók előnyös pozícióba kerülhetnek a médiaszolgáltatási értékláncban.

A médiaképviselők és elemzők számára tartott tájékoztatón Hans Vestberg az Ericsson felhőrendszerének új hiperskálázó képességéről is szólt: „Mi többet kínálunk, mint egyszerű felhőalapú megoldást. Mi digitális iparosítási stratégiát kínálunk. Az Ericsson Felhőrendszer új elemeinek, például az Ericsson HDS 8000 Hyperscale Datacenter System köszönhetően a biztonsággal, irányítással, és automatizálással kapcsolatos kihívásokat hatékonyan tudjuk megoldani – e három terület sok társaság számára jelent komoly problémát” – mondta az elnök-vezérigazgató.

Az Ericsson HDS 8000 a világon elsőként tartalmazza az Intel Rack Scale Architektúrát. Az Ericsson és az Intel már hosszú ideje és számos technológiai területen sikeresen működik együtt, és ezen hosszútávú kapcsolatra építve a két társaság most az adatközpontok terén állt elő új megoldással.

A pódiumon az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich is megjelent Hans Vestberg mellett, és a következőket mondta: „Nagyra értékeljük az Ericssonnal hosszú évekre visszatekintő, és egyre erősödő, kiváló kapcsolatunkat. Nagy örömömre szolgál, hogy a Hyperscale Datacenter System bejelentésének alkalmából most itt lehetek. Jó látni, hogy a két társaság tehetséges kollégái közötti együttműködés eredményeként ilyen innovatív, világelső megoldást jelenthetünk be”.

Az elsőként ezen a tájékoztatón bejelentett másik újdonság a hálózatba kapcsolt eszközökön messze túlmutató, hálózatba kapcsolt rendszerek megvalósítása. Ahogy Hans Vestberg fogalmazott: „A hálózatba kapcsolt társadalom tényleges értéke abban rejlik, hogy teljes rendszereket képes összekapcsolni, és nem csak a rendszerben található eszközöket. Ennek révén tudjuk igazán az IKT rejtett értékeit és lehetőségeit kiaknázni.”

A Connected Traffic Cloud létrehozásával az Ericsson – túllépve az egyes járműveken – a teljes közlekedési rendszert kapcsolja össze, megnyitva az utat a társadalom két komoly problémájának – a közúti biztonság és a forgalom-menedzsment – megoldása felé. Menedzselt felhőplatform-alapú megoldásról van szó, amely lehetővé teszi valósidejű forgalmi adatok és útviszonyokra vonatkozó információk megosztását az összekapcsolt járművek és közlekedési hatóságok között, valamint a közlekedési hírek eljuttatását a járművezetőkhöz. A platform működését már más területeken (Connected Vehicle Cloud és Connected Maritime Cloud) sikeresen tesztelték.

A prezentáció összegzése során Hans Vestberg megismételte, hogy a társaság egyik fő stratégiai célja a további növekedés, számos – a társaság alaptevékenységére illetve megcélzott növekedési területeire vonatkozó – újonnan elnyert szerződés révén.

Az Ericsson a 2015-ös Mobil Világkongresszuson

Az Ericsson a 2015-ös barcelonai Mobil Világkongresszuson világvezető technológiákat, szolgáltatásokat és innovációkat mutat be. A Hálózatba kapcsolt társadalom teljes iparágakat alakít át. Az IKT eszközei az üzlet, az emberek és a társadalom mindennapi alapvető részévé váltak. Élen járunk hardver, szolgáltatások és szoftver megoldásainkkal, amelyek elősegítik a mobilitás, a szélessáv és a felhő fejlődését, megteremtve az alapját új ekoszisztémáknak és az iparágak átalakulásának. A változáshoz, amit az átalakulás hoz mindenki hozzájárulhat. Ezért idén a Mobil Világkongresszuson arról beszélünk majd, hogy a Hálózatba kapcsolt társadalomban miként segítjük az átalakulást választókat a digitális lehetőségek kiaknázásában.

Az Ericssont az MWC-n a 2-es csarnok 2N60-as standján találja. Kövessen bennünket a @Ericsson Twitter csatornán és csatlakozzon a párbeszédhez a #MWC15-ön keresztül! Szakértőink és a Hálózatba kapcsolt társadalom evangelistáinak írásait az esemény ideje alatt a blogunkon olvashatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés