Connect with us

Hirdetés

technokrata

Középiskolás tanuló törte fel egy autó rendszerét

Dotkom

Középiskolás tanuló törte fel egy autó rendszerét

Egy tréning keretében jutott be az autó rendszerébe a fiatal diák.

Egy mai gépjárműre már aligha tekinthetünk úgy mint fém és műanyag alkatrészek összessége, a technológiai fejlettség mostani szintjén inkább mobil számítógépekről, semmint hagyományos autókról van szó. Ez kétségtelenül fejlett biztonsági és kényelmi funkciókat eredményez, azonban új veszélyeket is rejt, hiszen ahogy a laptopot, úgy az autót is fel lehet már törni.

car-hacking

Pontosan ezt csinálta egy 14 éves középiskolás diák, aki a Delphi Automovie 5 napos tréningjén vett részt. A tanuló mindössze egyetlen éjszaka alatt, az általa vásárolt, körülbelül 15 dollár értékű alkatrészekből egy olyan eszközt rakott össze, amivel másnap egy pillanat alatt hozzá tudott férni az egyik  tesztautó számítógépéhez.

 Dr. Andrew Brown Jr, a Delphi Automovie műszaki vezetője szerint ez általában heteket vesz igénybe a legtapasztaltabb kollégái számára, így igen nagy meglepetésként érte őket, amikor a diák kénye-kedve szerint elindíthatta a motort, vezérelte az ablaktörlőt vagy épp kinyitotta a központi zárat. Azért pánikra nincs ok, hiszen a fék és gáz vezérlésére nem volt lehetősége, de azért mindenképpen jó tanulsággal szolgálhat a gyártók számára, hogy lassan nemcsak töréstesztek alapján kell megbizonyosodni arról, hogy a bent ülők tényleg a legnagyobb biztonságban vannak. Jöhetnek hát a hackertesztek! 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés