Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hozzánk is megérkezett a konnektoros C-osztály

Garázs

Hozzánk is megérkezett a konnektoros C-osztály

14,4 milliótól rendelhető a konnektorról tölthető Mercedes C-osztály.

Örömmel jelentjük, hogy a Mercedes-Benz hazai importőrénél gőzerővel dolgoznak az újdonságok mielőbbi magyarországi elérhetőségén: még a németországi honlapon is alig vannak információk a vadonatúj, január közepén bejelentett konnektorról is tölthető plug-in hibrid C-osztályról, a legfrissebb árlistán máris megakadt a szemünk a forintosított árakon, sőt, már a konfigurátorba is bekerült a széria különleges típusa.

mercedes_c350plugin_2_medium

A 279 lóerő összteljesítményű, és akár 600 Nm-nyi csúcsnyomatékot csatasorba állítani képes hibrid szedán karosszériával bruttó 14,4 millió forinttól kelleti magát, a szépséges puttonyos T-modellért pedig meglepő módon alig több mint 100 ezer forinttal kell csak többet fizetni, így utóbbi is megvan 14,5 millióból. Persze a végeláthatatlanul hosszú extralistából néhány tételt összeválogatva akár sok-sok millióval is megtoldhatjuk az árcédulát, viszont a bonyolult, csúcsmodern technológia ismeretében egészen korrektnek nevezhető a konnektorról tölthető hibrid C-osztályok ára.

Az elsődleges erőforrás a 211 lóerős, 350 Nm-t produkáló kétliteres turbós benzinmotor, ami a C250 modellből érkezik, ám a hajtáshoz csatlakozik egy 80 lovas villanymotor is – az erőt a jó öreg 7-sebességes bolygóműves automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

mercedes_c350plugin_7_medium

A vízhűtéses, lítium-ionos akkucsomag nem túl nagy, kapacitása 6,2 kWh, de cserébe viszonylag kompakt. A menetteljesítmények már-már sportosak, de a gyárilag megadott 31 km-es elektromos hatótávolság viszonylag csekély, főleg annak tudatában, hogy egy konnektorról tölthető hibrid VW Golf vagy Passat 50 km megtételére képes és ennyit szerény véleményünk szerint a C-osztálynak is illene tudnia – igaz, a wolfsburgi hibridek szerényebb menetteljesítményekre képesek, persze 204/218 lóerejükkel így sem lassúak.

mercedes_c350plugin_8_medium

Januári cikkünkből, ide kattintva részletesebben olvashatnak a C350 e nevű hibrid C-osztályról, alább pedig a C-osztály friss alapárait tekinthetik meg néhány egyéb technikai adattal egyetemben – végre kibővült az eddig eléggé korlátozott motorkínálat, s teljessé vált a paletta.

0224coszt

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés