Connect with us

technokrata

Visszavonulót fúj a Panasonic

Dotkom

Visszavonulót fúj a Panasonic

Elhagyja a kínai televíziós piacot a neves gyártó.

Nehéz helyzetbe kerültek a japán vállalatok. Amellett, hogy a Sony jelentős átszervezésekre kényszerült, a Toshibának is fel kellett adnia az észak-amerikai piacon való tévés jelenlétét. Most a Panasonic vette fontolóra, hogy elhagyja a kínai piacot, hiszen az elképesztő mértékben fejlődő országban sem tudtak tartós sikereket elérni.

Panasonic_ZT60_plazma_TV

Épp ezért valószínű, hogy a jövőben már csak az OEM gyártók által készített televíziókra kerül fel a patinás név, minden saját fejlesztés eltűnik a piacról. Hasonló helyzet állhat elő rövidesen az észak-amerikai piacon is, ugyanis ott is igen gyengén szerepel a Panasoni, így a veszteségek csökkentésének érdekében azt a területet is elhagyhatják.

A japán vállalat alapvető problémája a plazma technológia bukás, az ugyanis egybeforrt a nevükkel, míg az LCD piacon inkább a Samsung vagy LG modelleket követik figyelemmel a vásárlók. Nincs kizárva, hogy ezek a lépések végül a teljes, televíziós üzletág eladásához vezetnek, erről azonban még nem nyilatkozott a gyártó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu