Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszavonulót fúj a Panasonic

Dotkom

Visszavonulót fúj a Panasonic

Elhagyja a kínai televíziós piacot a neves gyártó.

Nehéz helyzetbe kerültek a japán vállalatok. Amellett, hogy a Sony jelentős átszervezésekre kényszerült, a Toshibának is fel kellett adnia az észak-amerikai piacon való tévés jelenlétét. Most a Panasonic vette fontolóra, hogy elhagyja a kínai piacot, hiszen az elképesztő mértékben fejlődő országban sem tudtak tartós sikereket elérni.

Panasonic_ZT60_plazma_TV

Épp ezért valószínű, hogy a jövőben már csak az OEM gyártók által készített televíziókra kerül fel a patinás név, minden saját fejlesztés eltűnik a piacról. Hasonló helyzet állhat elő rövidesen az észak-amerikai piacon is, ugyanis ott is igen gyengén szerepel a Panasoni, így a veszteségek csökkentésének érdekében azt a területet is elhagyhatják.

A japán vállalat alapvető problémája a plazma technológia bukás, az ugyanis egybeforrt a nevükkel, míg az LCD piacon inkább a Samsung vagy LG modelleket követik figyelemmel a vásárlók. Nincs kizárva, hogy ezek a lépések végül a teljes, televíziós üzletág eladásához vezetnek, erről azonban még nem nyilatkozott a gyártó.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés