Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új informatikai beruházás Törökbálinton

Dotkom

Új informatikai beruházás Törökbálinton

Az AsiaInfo szoftverfejlesztési támogatóközpontot nyit a Telenor Házban.

Kína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo ma bejelentette, hogy új európai támogatóközpontot (Nearshore Delivery Center, NDC) nyit Magyarországon, Törökbálinton. A kínai informatikai vállalat 180 IT-fejlesztőt és mérnököt foglalkoztat majd a Telenor Házban magyarországi projektjei és erősödő európai jelenléte támogatására.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a megnyitón elhangzott beszédében úgy fogalmazott:„Magyarország számára alapvető versenyképességi kérdés, hogy az ágazat fejlődése töretlen maradjon. Ehhez kíván a kormány új lendületet adni a majd egy éve elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégiával és a tavalyi év végén elfogadott Zöld könyvvel, amely a Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részletezi.” A fejlesztési miniszter hozzátette: „A Zöld könyv elfogadása lehetővé teszi, hogy az Operatív Programok brüsszeli jóváhagyását követően elinduljanak új infokommunikációs célú programok, pályázatok.” Seszták Miklós rámutatott arra is: „A cég letelepedése két párhuzamos tendenciára irányítja rá a figyelmünket: egyrészt arra, hogy egyre több külföldi IKT-vállalat érzi úgy, a magyarországi jelenlét ideális perspektívát nyújt üzleti céljai eléréséhez, másrészt arra, hogy a magyar IKT-szakemberek tudására világviszonylatban is érzékelhető a kereslet.”

Telenor_AsiaInfo_7932

Az eseményen Chen Huaping, az AsiaInfo igazgatója elmondta, hogy a tervek szerint mintegy 180 magasan kvalifikált informatikai szakembert vesznek fel a magyarországi központba a következő két évben, és munkatársaik több mint felét helyi egyetemekről kívánják toborozni. Az AsiaInfo törökbálinti központja 2016-ra akár nyolc európai távközlési projekthez nyújthat támogató szolgáltatásokat.

A hivatalos bejelentésen Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Tavaly ünnepeltük magyarországi fennállásunk 20. évfordulóját, de most már a következő 20 évre készülünk, amikor olyan új partnert invitálunk Magyarországra, mint az AsiaInfo, akinek segítségével tovább javíthatjuk az ügyfélélményt. Az AsiaInfo magyar fejlesztők tucatjait fogja foglalkoztatni, így hozzájárul a tehetséges informatikai szakemberek itthon tartásához és a magyar informatikai és távközlési iparág további növekedéséhez. Különösen örülök, hogy törökbálinti székházunkba költöznek, tovább erősítve ezzel a Telenor Ház mint távközlési kiválósági központ pozícióját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés