Connect with us

technokrata

Snowden ügy: Digitális háborúra készül az USA?

Dotkom

Snowden ügy: Digitális háborúra készül az USA?

Az Egyesült Államok a valódi hadszíntér mellett már egyre nagyobb figyelmet szentel az online háborúknak is.

A jövő háborújára készül az Egyesült Államok, legalábbis ha hihetünk a kiszivárgott NSA dokumentumoknak. A német Spiegel újság által nyilvánosságra hozott anyag szerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség többek között olyan állásokat hirdetett meg, melyekbe  kifejezetten a számítógépes betörések, kibertámadások véghezviteléhez keresnek munkaerőt. A feladatokat nem maga az NSA, hanem a szervezet egy vállalata, a Politerain végezte volna el.

nsa

Fontos kiemelni, hogy akárcsak  az Edward Snowden által ellopott anyagok nagy része, ez a dokumentum is régi, a 8 éves hirdetések azonban így is betekintést adnak abba, hogy mire készülhetnek a hivatalnál. Az újdonsült alkalmazottak feladata ugyanis az szervezet által meghatározott, jellemzően külföldi hálózati eszközök vagy számítógépek likvidálása, különböző kártevők segítségével.

A Spiegel emlékeztetett, hogy a háborús fegyverek új korszaka jön, hiszen míg a 20. században létrejöttek az olyan,  abc kategóriába eső hagyományos eszközök, mint az atombomba illetve biológiai és kémiai fegyeverek addig a 21. század terepe egyértelműen a d kategóriás, online harci eszközök területe lesz.

nsa-auge

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elmúlt évben kirobbant NSA botrány jelképévé vált megfigyelés pusztán az első lépés, az egyértelmű cél az ellenség megtalálása, majd későbbi megsemmisítése az online csatornák segítségével. Az Egyesült Államok épp ezért minden korábbinál nagyobb összegeket öl a saját rendszerének védelmére, így reményeik szerint nemcsak, hogy jól állják majd a sarat a támadásokkal szemben, de ők uralják majd az online háborúkat. Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin