Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bréking! Itt az ingyenes közösségi wifiháló a UPC-től

Dotkom

Bréking! Itt az ingyenes közösségi wifiháló a UPC-től

A UPC ingyenes közösségi wifit indított, melynek lényege az, hogy ha otthoni routerünkön bekapcsolva tartjuk a szolgáltatást, országszerte, sőt egész Európában minden hasonló wifi hotspotot ingyen használhatunk.

Csütörtökön publikálta honlapján a UPC a Wi-Free nevű új szolgáltatását, amely ingyenes wifihasználatot biztosít a vállalat saját lakossági hálózatán. UPC Magyarország:

“A UPC Wi-Free hálózat az internet-előfizető ügyfeleinknél elhelyezett WiFi kábelmodemek felhasználásával jön létre. Ezeken az eszközökön központilag bekapcsolunk egy második, egységesen UPC Wi-Free elnevezésű WiFi hálózatot, amely teljesen elkülönül és független az ügyfeleink saját otthoni WiFi hálózatától, így sem az előfizetett sávszélességre, sem a havi adatforgalomra nincs semmilyen hatással. A két hálózat között nincs semmilyen kapcsolat, így az otthoni internetezést semmi sem zavarhatja meg.

Természetesen ügyfeleinknek lehetősége van arra, hogy a náluk bekapcsolt UPC Wi-Free hálózatot bármikor kikapcsolják. Azonban a UPC Wi-Free hálózat a felhasználók kölcsönösségén alapul, ezért a hálózat kikapcsolása esetén a felhasználói lehetőség is felfüggesztésre kerül, így a megosztást kikapcsoló ügyfeleink sem fogják tudni használni máshol a UPC Wi-Free hálózatot.

Az otthoni privát hálózatát továbbra is teljes sávszélességen használhatja. Mivel a UPC Wi-Free-hez szükséges 2,5/0,5 Mbit/sec-os sávszélességet a UPC külön csatornán biztosítja, így az Ön privát hálózatára nincs semmilyen hatással.

Minél többen vesznek részt benne, annál több helyen élvezhetők a díjmentes vezeték nélküli internetezés előnyei.
Azon ügyfeleink, akik engedélyezik a publikus WiFi hálózatot a náluk kihelyezett kábelmodemen, jogosultak a mások által engedélyezett WiFi hálózat használatára is. A UPC előfizetőknek köszönhetően már több mint 200.000 hozzáférési ponton érhető el az országos UPC Wi-Free hálózat és egyre csak bővül.

A UPC Wi-Free jelszó a hazai több mint 200.000 hozzáférési ponton kívül több másik európai ország UPC hálózatán is ugyanígy használható, így ügyfeleink több millió elérési ponton csatlakozhatnak a világhálóhoz.

Könnyedén csatlakozhat az internetre, hiszen egy mobileszközön a UPC Wi-Free azonosítókat csak egyszer kell megadnia, azt követően a használt eszköz automatikusan kapcsolódik, amint elérhető UPC Wi-Free hálózatot észlel.”

Forrás: UPC Magyarország



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés