Connect with us

technokrata

Zuckerberg bevallotta: Ezért kellett telepítened a Messengert!

Dotkom

Zuckerberg bevallotta: Ezért kellett telepítened a Messengert!

A Facebook alapítója végre választ adott a sokakat érdeklő kérdésre.

Az év elején vezette be a Facebook azt a sokak számára érthetetlen lépést, miszerint csak a külön telepíthető Messenger applikáción keresztül kommunikálhatunk az ismerőseinkkel. Akik az újdonság erejének hatására már korábban is feltelepítették a programot persze nem panaszkodtak, azonban az App Store és a Play Áruház értékeléseiből azonnal kiderült, hogy az emberek nem igazán szeretik, ha minden különösebb indok nélkül kényszerítik őket valamire.

A furcsa lépésre azonban mindeddig nem adott magyarázatot a Facebook. Most egy kérdezz-felelek típusú fórumon Mark Zuckerberg állt a nyilvánosság elé, az első kérdés pedig egyből az ismerté vált Messenger kötelezővé tételéről szólt. A Facebook alapítója szerint “Azért akartuk ezt, mert úgy gondoljuk, hogy ez egy jobb élmény. Az üzenetek ugyanis egyre fontosabbá vállnak, az okostelefonunkon pedig minden app csak egyvalamire tud összpontosítani csak egyetlen dolgot lehet rajtuk jól megcsinálni.”

zuckerberg-2064737405

Arról is beszélt, hogy szerinte a külön telepíthető üzenetküldő alkalmazásokkal felgyorsul a kapcsolattartás, hiszen ” ezekkel az alkalmazásokkal összpontosítottá válik az üzenetküldés. Valószínűleg te is legalább napi 15 alkalommal váltasz üzenetet emberekkel naponta, ha pedig ezt egy olyan programban teszed, ami másra fokuszál, az problémákat okozhat.”

Az kétségtelen, hogy Zuckerberg magyarázatában van ráció, azonban az még mindig nem világos, hogy ezért miért kellett kizárólagosságot adni a Messengernek, elég lett volna ha a közösségi oldal reklámmal próbálta volna felkelteni a felhasználók figyelmét.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu