Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezető pozícióban a Dell a tárolók piacán

Dotkom

Vezető pozícióban a Dell a tárolók piacán

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója 2014 első félévében vezető pozíciót szerzett az értékesített külső és belső tárolókapacitás területén, derül ki az IDC szeptemberi Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker elemzéséből. A jelentés szerint a vállalat 4 311 728 terabyte – azaz több mint 4 exabyte – tárolókapacitást értékesített az időszak során, amely 14,8 százaléknövekedést jelent 2013 második feléhez képest. Az EMC és más vállalatok tárolókapacitás-értékesítését ugyanakkor csökkenő tendencia jellemezte: EMC (–7,7%), HP (–6,2%), IBM (–7,8%).

A szerverek és a tárolási megoldások közötti határvonal egyre inkább elmosódik az informatikai rendszerek konvergenciája, illetve a szoftveralapú tárolási megoldások és a szerver oldali flash-meghajtók elterjedése miatt. Így a belső és külső tárolókapacitás összesített mérete is lényeges szerephez jut. Ezeken a területeken a Dell már eddig is számos hasonló megoldást tett elérhetővé, és további termékek bevezetését is tervezi.

IDC adatok:

 

Vezető nagyvállalati szállítók – Terabyte-ban meghatározott belső és külső tárolókapacitás, 2014 első féléve:

– Dell – 4 311 728
– EMC – 4 076 546
– HP – 3 428 016
– Egyéb szállítók – 3 003 154NetApp – 2 725 513
– IBM – 1 641 182

További eredmények

A Dell külső DAS tárolókapacitás értékesítéséből származó bevételek tekintetében is megszerezte az első helyet 2014 első felében, valamint a vezető helyen szerepel az iSCSI-felületű külső tárolókapacitás értékesítéséből származó bevételek tekintetében is – ezt a pozíciót az elmúlt 26 negyedévből 25 negyedév során megőrizte. Ezen kívül a közelmúltban a 2014-es év flash-alapú iSCSI SSD megoldások piacvezető szállítója címet ítélték a Dellnek a tárolási megoldások felhasználói az IT Brand Pulse piackutató cég által végzett felmérés keretében. A vállalat az összes alkategóriában első helyezést ért el, így megelőzte versenytársait, az EMC, a NetApp, a HP és egyéb vállalatokat is beleértve. A Dell ügyfelei is méltányolták, hogy az ágazat legjobb ár-érték aranyú megoldásait tette elérhetővé a cég.

Az elismerések megerősítik, hogy a Dell technológiai beruházásai jövedelmezőek voltak, vagyis az adatok és az informatikai rendszerek kezelésének egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tétele sikeresnek bizonyult.

A Dell egyre több, korábban csak a vezető és a középső piaci szegmensbeli ügyfelek számára elérhető innovatív, nagyvállalati szintű tárolási lehetőséget kínál kis- és középvállalatok számára. Ezek a szolgáltatások a vállalat méretétől függetlenül minden felhasználó számára megfelelőek a folyamatosan gyarapodó adatmennyiségek kezelésében, így a Dell a kisebb vállalatok számára is biztosítja az alacsonyabb költségű és egyszerűbb megoldásokat.

Csak így tovább…

A közelmúltban a Dell bejelentette az új Dell Storage SC4020 megoldást, amely új fejezetet nyitott a felhasználók és a Dell életében. A szeptemberben bevezetett 13G PowerEdge szerverekkel pedig minden korábbinál jobb teljesítményt, nagyobb költséghatékonyságot és rendkívüli rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Az új szerverek rugalmas platformokra és innovatív architektúrákra épülnek, amelyekkel a felhasználók az egyedi alkalmazás- és munkaterhelési követelményeknek megfelelően személyre szabhatják a rendszereket, valamint akár 50 százalékkal magasabb alkalmazásteljesítményt érhetnek el. A 13G PowerEdge bevezetésének részeként a Dell elérhetővé tette a Dell Storage MD1400 és MD1420 12 Gb/s sebességű JBOD meghajtókat is. Ezek a termékek zökkenőmentes tárolókapacitás-bővítést biztosítanak a 12Gb/s sebességű SAS környezetek számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés