Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lemondott az igazságügyi miniszter kabinetfőnöke

Dotkom

Lemondott az igazságügyi miniszter kabinetfőnöke

Még múlt héten lemondott Trócsányi László igazságügyi miniszter kabinetfőnöke, Hajas Barnabás, “figyelemmel arra, hogy a józsefvárosi tűcsereprogrammal kapcsolatban felmerült személyes érintettsége” – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Hajas Barnabás szeptember 30-án mondott le kabinetfőnöki tisztségéről, a tárcavezető pedig még aznap elfogadta a lemondását, és “az illetékes hatóságok vizsgálatának eredményétől függően hozza meg a további döntését”.

A Népszava internetes oldalán vasárnap este jelent meg egy cikk, amely szerint Hajas Barnabástól – aki az ombudsmani hivatal volt munkatársa – származhatnak azok a kifotózott ombudsmani hivatali levélrészletek, amelyek alapján a Magyar Nemzet közzétette a józsefvárosi tűcsereprogram ügyében írt cikkeit.

A Magyar Nemzet említett írásai szerint az ombudsmani hivatal a VIII. kerületi tűcsereprogram beszüntetéséről szóló jelentése nyilvánosságra hozásának időzítéséről előzetesen egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel. Az ombudsmani jelentés szerint a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

Az önkormányzat közleményben utasította vissza a jelentés megállapításait. Az ügyben az Országgyűlés igazságügyi bizottsága meghallgatta Székely László alapjogi biztost, de a testület nem állapított meg szabálytalanságot az ombudsman részéről a tűcsereprogram-jelentéssel összefüggésben.

Forrás: MTI

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés