Connect with us

technokrata

Nagyobb biztonságban az adatok a Novell új virtualizációs eszközével

Dotkom

Nagyobb biztonságban az adatok a Novell új virtualizációs eszközével

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization 11. Az alkalmazásvirtualizációs eszköz segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen átalakíthatják a Windows, .NET és Java alkalmazásokat végrehajtható állományokká, így a felhasználók külön telepítés nélkül és biztonságos módon futtathatják a legújabb programokat asztali és hordozható gépeiken egyaránt. A legfrissebb kiadás különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

„A Novell ZENworks Application Virtualization egyszerű kezelhetőséget és megbízható működést garantál a felhasználók és az informatikai szakemberek számára egyaránt. Az új kiadás emellett abban is segíti a szervezeteket, hogy nagyobb biztonságban tarthassák a vállalati adatokat és alkalmazásokat, és megelőzzék az adatszivárgást” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A ZENworks Application Virtualization 11 standard kiadása mellett egy Professional Edition is elérhetővé vált, amely az eredeti funkcionalitás mellett a biztonságot növelő képességeket is tartalmaz. A Desktop Containers funkció segítségével az IT szakemberek titkosított környezeteket különíthetnek el, amelyekben alkalmazásokat és adatokat is tárolhatnak, illetve futtathatnak. A környezetet csak hozzáféréssel felruházott felhasználók érhetik el, így az eszköz hatékonyan segíti az adatszivárgás megelőzését a céges és privát tulajdonú készülékeken egyaránt.

A ZENworks Application Virtualization 11 továbbá a következő újításokat és funkciókat foglalja magában:

– Alkalmazások automatikus regisztrálása: Az új kiadás egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a gyakran használt alkalmazások futtatását. A Startup Applications funkció révén ugyanis a belépéskor automatikusan, a háttérben lefut a virtuális alkalmazások regisztrációja. A felhasználók így egyszerűen, egyetlen dupla kattintással indíthatják el a programokat, ugyanúgy, mint a helyben telepített alkalmazások esetében.

– Másolás korlátozása: A ZENworks Application Virtualization 11 lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy izolálják a vágólapot, miközben a virtuális alkalmazások csomagolását végzik a Studio eszközzel. Ez megakadályozza, hogy a felhasználók kivágjanak és beillesszenek tartalmakat az alkalmazásba, illetve az alkalmazásból, ami növeli az adott program biztonságát.

– Fájlszinkronizáció: Az eszköz mostantól arra is lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy egy elkülönített környezetben létrehozott mappába mentsék fájljaikat. Ezeket a tartalmakat ezután az összes olyan készülékükről elérhetik, amelyről a ZENworks Application Virtualization segítségével virtualizált alkalmazásokhoz is hozzáférnek. Ennek köszönhetően az alkalmazottak könnyebben végezhetik munkájukat az irodától távol vagy akár útközben.

– Továbbfejlesztett felhasználói élmény: Az új verzió megújult böngészőfelülettel könnyíti meg az alkalmazások keresését, emellett egyszerűbbé teszi a rendszerben tárolt fájlok elérését és az elkülönített környezetekben tárolt alkalmazások megosztását.

A Novell ZENworks Application Virtualization már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.novell.com/products/zenworks/applicationvirtualization/Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin