Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan nyomtassunk kevesebb festékkel?

Dotkom

Hogyan nyomtassunk kevesebb festékkel?

Az OKI „Tudta-e?” sorozatában olyan funkciókat mutatunk be, amelyek megkönnyítik az irodai munkavégzést, azonban a felhasználók kevéssé ismerik, vagy nem általánosan elterjedt a használatuk.

Melyik az az anyag, amely drágább, mint a parfüm vagy a francia pezsgő, mégis szinte minden nap használjuk? Nem más, mint a nyomtatófesték, amely milliliterenként akár több mint 100 Ft-ba is kerülhet.1 Persze ennek megvan az oka, hiszen a fejlesztése és előállítása is rendkívül költséges. Például bírnia kell a magas hőmérsékletet, nem szabad összetapadnia, azonnal meg kell száradnia a papíron – és még sorolhatnánk. Kiváló minőségű nyomatok csak hasonlóan jó minőségű tonerekkel állíthatók elő, így ezen nem feltétlenül érdemes spórolni.

Amin viszont lehet és érdemes is takarékoskodni, az a felhasznált festék vagy toner mennyisége. Ha sokat nyomtatunk és megtehetjük, a tintasugaras helyett érdemes eleve lézer vagy LED nyomtatót vásárolni– ezek esetében a laponkénti költség akár feleannyi is lehet.2 Amennyiben OKI multifunkciós nyomtatót választunk, az alábbi megoldásokkal még tovább csökkenthetjük a tonerfogyasztást.

Ha csak saját használatra nyomtatunk vagy éppen kifogyóban vannak a tonerek, a legkézenfekvőbb megoldás a Festéktakarékos funkció beállítása, amely kevésbé szép nyomatokat eredményez, ám a szokásosnál sokkal kevesebb festéket igényel.
Nem kell festéket pazarolnunk a számunkra szükségtelen részek másolására sem: a Háttéreltávolítás funkcióval a könyvek vagy magazinok hátterét is kivilágosíthatjuk, a Körülvágás használatával pontosan beállíthatjuk a másolandó területet, a Maszkolás segítségével pedig egy bizonyos részt hagyhatunk ki (sokan erre a célra korábban fehér papírdarabkákat használtak).

További érdekesség, hogy akár az eredeti nyomat Negatív verzióját is nyomtathatjuk vagy másolhatjuk. Ez olyankor lehet hasznos, ha színes vagy fekete alapon fehér betűs szövegeket szeretnénk sokszorosítani. Vagy akkor, ha éppen kedvünk támad kicsit kísérletezni OKI nyomtatónk funkcióival.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés