Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két magyar startup is nyert az SAP versenyén

Dotkom

Két magyar startup is nyert az SAP versenyén

Egyenként másfélmillió forintnyi eurót, és egyhónapos berlini akcelerátor programban való részvételt nyert két magyar startup. A támogatással közelebb kerülhet a társadalmilag fontos ügyet szolgáló két hazai közösségi vállalkozó ötletének megvalósulása.

A DailyOne egyfajta Kickstarter-t hozna létre a non-profit szervezetek számára. Olyan közösségi adománygyűjtő mobil applikációt terveztek, melyben az alapítványok megjeleníthetik ügyeiket, rövid leírással, képekkel, célösszeggel bemutatva azokat. A felhasználók pedig naponta száz forinttal segíthetik az ügyek megvalósítását, és nyomon is követhetik ezek lépéseit az okostelefonjukon, teljes transzparencia mellett. A Berlinben, szeptemberben induló mentorálási programról a http://blog.giveonedaily.com/ oldalon osztja majd meg tapasztalatait Perényi András, a startup vezetője.

A Learndom az alsó tagozatos matematika oktatásban kíván alternatívát nyújtani. Az ötletgazda, Lajtha Balázs saját lányánál figyelte meg, mennyivel hatékonyabb a tanulás, ha azt a játékok mechanizmusával ötvözik. A startup szerepjátékot fejleszt, ahol a fiatal hősök -a nehezebb feladatoknál akár összefogva- feladatokat oldanak meg a matematika világában.

A Social Impact Start által szervezett, az SAP támogatásával megvalósult versenyen az olyan korai állapotban lévő közösségi vállalkozások ötleteit várták, amelyek szociális, társadalmi problémákat oldanának meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a fenntarthatóságot, a várható hatást vizsgálták.

Az eredetileg német induló vállalkozások számára nyitott versenyen már számos startup kapott támogatást, melynek köszönhetően több hasonló ötlet valósult meg. Ilyen például a városnéző túrák szervezése korábbi hajléktalanok vezetésével, vagy olyan focis közösségi oldal létrehozása, amelynek segítségével a legközelebbi grundfoci meccshez lehet csatlakozni.

A versenyt idén hirdették meg Közép-Európa számára elsőként, és hirdettek is győztest minden résztvevő országban, Magyarország esetében kettőt is. A szervezők később döntenek egy esetleges jövő évi, újabb kiírásról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés