Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az XP nyugdíjazása mentette meg a Microsoftot

Dotkom

Az XP nyugdíjazása mentette meg a Microsoftot

A IDC statisztikai cég véleménye szerint, a vállalatot a Windows XP nyugdíjazása mentette meg, ami 10.5 %-os növekedést eredményezett, és 21.9 millió darabszámos értékesítést hozott.

A rohamos innováció és fejlesztések sem hoztak fellendülés a Microsoftnak az elmúlt évben. Az új platformok és az érintőkijelzős eszközök árának csökkenése csak stagnálásra volt elegendő. Minden jel arra utal, hogy a felhasználók még mindig nem kedvelték meg az új rendszereket, és szoftvereket. A IDC statisztikai cég véleménye szerint, a vállalatot a Windows XP nyugdíjazása mentette meg, ami 10.5 %-os növekedést eredményezett, és 21.9 millió darabszámos értékesítést hozott.

Nyugat-Európában 25%-kal több PC-t vettek, ami az eddigi legnagyobb növekedést eredményezte. Igaz, a szektor élénkülni látszik, de az óriásvállalat számára ez nem nyűjt hosszútávon megoldást, hiszen többségében inkább a régi szoftvereket vásárolták meg, és nem mertek szembeszállni a Windows 8 és 8.1 nyújtotta nehézségekkel, ami teljes mértékben érthető. Kelet-Európában egészen más a helyzet, ugyanis a a rossz árfolyamok miatt 6%-os mínusz mutatható ki ezen a térségen. Talán működésének legnagyobb hibáját követte el a Microsoft az átgondolatlan 8-as platformjával, hiszen eddigi hű felhasználói nagy számban kacsingatnak a Google Chromebookok és az Apple termékek felé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés