Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dell bemutatta legújabb biztonsági megoldásait

Dotkom

A Dell bemutatta legújabb biztonsági megoldásait

A Dell teljes körű Connected Security megoldása külső és belső védelmet biztosít az egyre gyakoribb biztonsági fenyegetések ellen

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója a Dell Enterprise Forum rendezvényen jelentette be biztonsági portfóliójának bővítését. Az új szolgáltatások és megoldások segítségével a vállalatok számára lehetővé válik az összes technológiai érintkezési pont védelme, és így nagyobb biztonságban tudhatják a vállalati hálózatot, a kulcsfontosságú adatokat és eszközöket, valamint a mobil munkaerő védeleméről is gondoskodhatnak.

A biztonsági fenyegetések folyamatos fejlődése és bővülése kihívást jelent a szervezeteknek, és a meghatározó technológiai trendek – mint például a BYOD, a felhőalapú szolgáltatások és a mobil eszközök – következtében hálózataiknak megfelelő védelemről is gondoskodniuk kell. A támadások gyakorisága riasztó mértékben növekszik világszerte. A Dell 1,06 billió behatolást akadályozott meg 249 országban az elmúlt év során. A februárban kiadott Dell globális fenyegetésekre vonatkozó felmérése kimutatta, hogy a válaszadók 74 százaléka tapasztalt biztonsági problémát az elmúlt évben, azonban az informatikai költségvetésüknek átlagosan csupán a 17 százalékát költötték a biztonsági rendszerekre. A vállalkozások fejlődéshez elengedhetetlen, hogy megvédjék az adataikat és biztosítsák a munkaerő hatékonyságát, ami az adatközpontok, a felhő, a hálózat és különösen a végpontok védelmét jelenti.

Egy friss Forrester Research jelentés szerint „az alkalmazotti végpontokat gyakran veszik célba kiberbűnözők, mivel az ezek fölötti irányítás átvétele könnyű hozzáférést biztosít a szervezet legérzékenyebb adataihoz. A Forrester úgy gondolja, hogy minden átfogó adatbiztonsági stratégiának tartalmaznia kell a végpontok fenyegetettségi felületének és a végpontokon át történő adatvesztés kockázatának csökkentését is”.

„A jelenlegi fejlődő technológiai környezetben a szervezeteknek minden eddiginél több és változatosabb biztonsági fenyegetéssel kell szembesülniük. Kizárólag egy összefüggő biztonsági szemlélet képes megvédeni a szervezetek teljes informatikai környezetét a hozzáférés, együttműködés, teljesítmény vagy ár területén kötött kompromisszumok nélkül. A ma bejelentett új termékek segítségével ügyfeleink átfogó biztonsági stratégiát alkalmazhatnak vállalkozásuk külső és belső védelmére. A Dell differenciált biztonsági megközelítése lehetővé teszi  az összes technológiai érintkezési pont megvédését, az eszközöktől kezdve az adatközponton át a felhőig” – mondta John McClurg, a Dell biztonsági igazgatója.

A Dell SecureWorks az innovatív Advanced Endpoint Threat szolgáltatással bővíti a Cyber Threat Services kínálatát

A vezető információbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Dell SecureWorks egy új, élvonalbeli Advanced Endpoint Threat Detection (fejlett végponti fenyegetéseket észlelő) felügyelt szolgáltatást mutatott be. A fejlett végponti fenyegetéseket észlelő megoldás a Dell SecureWorks Advanced Threat Services termékcsaládjának legújabb tagja. Ez a kiberfenyegetések elleni átfogó internetbiztonsági szolgáltatáscsomag tartalmazza a Managed Advanced Malware Protection (felügyelt fejlett kártevővédelem) szolgáltatást és a Targeted Threat Hunting service  (célzott fenyegetésvadászat) szolgáltatást is. Az eddigi legkárosabb biztonsági problémák jelentős részét a célpontba került szervezet egy vagy több végpontját érő támadás okozta. A különféle fenyegetések megakadályozása érdekében többrétegű biztonsági rendszerre van szükségük az értékes adatokat tároló vállalatoknak, beleértve egy, a nap 24 órájában működő, végponti fenyegetéseket észlelő megoldást is.

A Dell fejlett végponti fenyegetéseket észlelő szolgáltatása számos funkcióval rendelkezik:

  • Folyamatosan működő végpontellenőrzés: mivel a megoldás a nap 24 órájában aktív, ezért az ügyfelek a lehető leghamarabb értesülnek, ha egy vállalati végpont fenyegetettség alatt állhat. A Dell SecureWorks a fejlett fenyegetések elemzésére kiképzett szakértői megállapítják a tevékenység súlyosságát, és azonnal jelzik a kritikus fenyegetéseket.
  • Egyedülálló végpont-intelligencia az iparág egyik vezető biztonsági kutatócsapatától: a Dell SecureWorks rendszerek ezrein hajtott végre fejlett fenyegetésvadászati feladatokat, és saját megoldásokat, illetve élvonalbeli intelligenciát fejlesztett ki a végpontok fenyegetettségének észlelésére.
  • Pontos adatok a támadási vektorról: számos versenytárs végponti megoldása egyszerűen a feltört eszközök újratelepítését javasolja, azonban a Dell SecureWorks pontosan képes felfedni a végpontot ért támadás módját, így a költséges újratelepítés helyett gyakran lehetővé teszi az ügyfelek számára rendszereik hibajavítását.
  • Teljes mértékben felügyelt szolgáltatás: a Dell SecureWorks személyzete nem csak hibajavításokat és frissítéseket végez az elemzőszoftveren, hanem rendszeresen új intelligenciafrissítéseket is telepít, illetve figyeli a rendszer elérhetőségét

DELL_logo-1

A Dell Secure Mobile Access forradalmasítja a BYOD biztonságot az alkalmazásonkénti VPN hozzáférés-vezérléssel

A frissített Dell™ Secure Mobile Access (SMA) megoldás alkalmazásonkénti VPN-hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz, miközben megvédi a vállalati hálózatot a biztonsági fenyegetésektől. A saját tulajdonú készülékek használatára való áttéréssel és az alkalmazottak és a munkaadók tulajdonában lévő mobileszközök mennyiségének növekedésével az informatikai részleg új feladatává vált a biztonságos mobil hozzáférés biztosítása a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz. A Dell SMA segítségével az informatikai részleg korlátozhatja a VPN-hozzáférést csak a megbízható mobilalkalmazásokra, így ez a megoldás kiválóan alkalmas az üzleti alkalmazások és adatok hozzáférésének kezelésére és biztosítására. Ráadásul lehetővé teszi a személyes alkalmazások használatát is, és tiszteletben tartja a személyes adatokat. Bár a biztonsági problémák és a hálózatok megfertőzésének lehetőségét bármilyen típusú mobilhozzáférés okozhatja, a kockázat növekszik az üzleti és személyes adatok és alkalmazások közös használatakor, abban az esetben amikor az alkalmazottak személyes eszközökkel dolgoznak.

A Dell SMA megoldása az új Secure Mobile Access Operating System 11.0-ás verzióján futó Dell SonicWALL E-Class Secure Remote Access Appliance szoftvert ésa Dell SonicWALL Mobile Connect 3.1 mobilalkalmazást kombinálva teszi lehetővé az informatikai részleg számára a biztonságos mobil hozzáférések és a szerepalapú jogosultságok egyszerű kiosztását több tízezer felhasználó felügyelt, és nem felügyelt eszközei számára. További előnyök:

  • Lehetővé teszi a VPN-hozzáférés korlátozását a regisztrált mobilalkalmazásokra, továbbá azoknak a személyes alkalmazásoknak a blokkolását is, amelyek megnövelhetik a mobil kártevő fenyegetettséget és pazarolhatják vállalati sávszélességet.
  • Támogat minden mobilalkalmazást és biztonságos tárolót, nem igényel módosítást, alkalmazáscsomagolást vagy szoftverfejlesztői eszközöket.
  • A felhasználói megfelelés betartatásával csökkenti az üzleti kockázatot a személyes eszközök hitelesítési házirendjei esetében, valamint a BYOD használati házirendjének kezelésével és jelentésével.
  • Integrációt biztosít a Dell Enterprise Mobile Management megoldással, beleértve a Mobile Workspace tároló technológiát is, így lehetővé teszi a felhasználó alkalmazásainak és adatainak hatékony, biztonságos és megbízható továbbítását. A külső mobil megoldásokat használó szervezetek számára a Dell Secure Mobile Access megoldás minden mobilalkalmazást és tárolót támogat, így könnyedén és gyorsan integrálható bármilyen informatikai környezetbe.

A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator a díjnyertes Dell Data Protection | Encryption termékcsalád részeként növeli a végpontok biztonságát

A Dell új Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator (HCA) terméke kibővíti a jelenlegi Dell Data Protection | Encryption termékcsaládot, és az ügyfelek adatait a lehető legmagasabb szintű szabványoknak megfelelően biztosítja. A FIPS 140-2 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező HCA számos fejlesztésen keresztül támogatja a Dell küldetését, hogy rugalmas, kezelhető és hatékony megoldásokat kínáljon a végpontok biztosítása érdekében bármilyen méretű informatikai infrastruktúrához:

  • A HCA átalakítja bizonyos Dell Latitude laptopok, OptiPlex asztali gépek és Precision munkaállomások merevlemezeit gyors (3 gigabit/másodperc sebességű), öntitkosító, behatolásgátló eszközökké, így nincs szükséges külön öntitkosító meghajtók vásárlására – és mindezt a rendszerteljesítmény feláldozása nélkül teszi.
  • A HCA lehetővé teszi a megfelelőség kezelését, és csatlakoztatva van a Dell adatvédelemhez, így az informatikai rendszergazdák egyetlen megfelelőségi adatkészletet alkalmazhatnak minden eszközön.
  • A FIPS 3-as szintű tanúsítvánnyal rendelkező rendszerek a vállalatok legértékesebb adatainak védelmére szolgálnak.
  • Bizonyos SED megoldások az adatokat és a titkosítási kulcsot ugyanazon az eszközön tárolják, azonban a Trusted Platform Module (megbízható platformmodul) által támogatott DDP | HCA esetében a titkosítási kulcs mind a meghajtótól, mint a Hardware Crypto Accelerator programtól elkülönítve található. Ennek köszönhetően a meghajtó eltávolítása után az adatok automatikusan lekérhetetlenné válnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés