Connect with us

technokrata

Visszatér a Start Menü a Windowsba

Dotkom

Visszatér a Start Menü a Windowsba

Az XP felhasználóknak kedvez a Microsoft.

A Microsoft a Windows 8 bemutatásakor kifejezetten büszke volt a Start Menü elhagyására, akkori állításuk szerint a kezdőképernyő jóval modernebb és felhasználóbarátabb megoldás volt hagyományos társánál. A felhasználók nem értettek egyet a lépéssel, így hosszú várakozás után a Microsoft feladta és végre hivatalosan is bejelentették, hogy visszatér az ikonikus Windows “tartozék”.

Screen-Shot-2014-04-02-at-1.44.27-PM

Az üzenet egyértelmű, a Microsoft az XP támogatásának befejezésével mindenkit az újdonságra akar átcsábítani, ez pedig nem megy másképp, csak a hagyományos elemek visszahozásával. A mini Start névre keresztelt funkción egyébként nemcsak a hagyományos, de a csempés felületű applikációkat is rögzíthetjük. Ezekhez kapcsolódik még az is, hogy az új frissítés lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók az eddigi, teljes képernyőre szánt applikációikat ablakban futtassák, anélkül, hogy az asztalt elhagynák.

Az új frissítés megjelenésének időpontját egyelőre homály fedi, a Microsoft ugyanis előbb kedden elérhetővé teszi a régóta várt Update 1 csomagot. Így talán nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy valamikor május-júniusban térhet vissza a régen várt Start Menü.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin