Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smartmobil 2014: hazai startupok a világsiker küszöbén

Dotkom

Smartmobil 2014: hazai startupok a világsiker küszöbén

Feljövőben a magyar techcégek új generációja.

Nemzetközileg is kezdenek üzleti sikereket elérni az újgenerációs magyar startupok, melyek közül több a tavalyi Smartmobil (SM) konferencián kapott lendületet. A Prezi, a Ustream, a LogMeIn és az NNG példáját követve újabb hazai fejlesztések indultak el a világsiker útján. A SOPRESO csapata bizonyítja, hogy prezentációs app fejlesztésben tudunk újat mutatni a világnak, míg a StatzUp virtuális focival, a Response és a Turtle Games pedig a nagysikerű Guitar Hero mobilos változatával, a SongArc-kal tör globális sikerekre. 

Új üstökösök tűntek fel a magyar digitális szektor egén, melyek a már jelentős sikereket elért hazai tech vállalatokat követve a nemzetközi piacok meghódításán dolgoznak. A tavalyi SM konferencia startup versenyein feltűnt fejlesztők közül több is rácáfol arra a gyakori kritikára, hogy bár a magyar garázscégek ötletei jók, a piaci sikerhez szükséges üzleti készségek hiányoznak. A hazai mobiltechnológiai és digitális piac egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye, az SM 2014 konferencia idén is nagy hangsúlyt fektet a startupokra. A világ legdinamikusabb tech központjaiból érkeznek szakemberek, hogy átadják tapasztalataikat a hazai szakma szereplőinek.

Újabb magyar prezi forradalom a láthatáron

A tavalyi SM startup versenyen döntős SOPRESO csapata által kifejlesztett prezentációs webalkalmazás teljesen új dimenziókat nyit meg az élő előadások interaktivitásában. A Twitter ihlette app lényege, hogy a közönség tagjai okoseszközeiken követhetik és kommentelhetik a slide-okat, illetve kérdéseket tehetnek fel az előadónak. A résztvevők megoszthatják egymással és az előadóval virtuális névjegyüket, így a kapcsolatépítés is hatékonyabbá válik. Az előadás alatt elindult párbeszéd később is folytatódhat, egybentartva a prezentációnak köszönhetően kialakult mikroközösséget. Az április 3-án megrendezésre kerülő SM 2014 résztvevői a konferencia előadásai során élesben, maguk is kipróbálhatják a tavaly óta immár piacképes termékké érett szolgáltatást.

sm2014

Közel egymillióan használják a mobilos zenei játékot

A Response és a Turtle Games közös fejlesztését méltán nevezhetjük a mobilos Guitar Hero-nak. A kifejezetten nemzetközi piacokra készült alkalmazás a tavalyi SM keretében megrendezett Microsoft Imagine Cup fejlesztői verseny döntőjében vett részt. A zenei app már most óriási siker: közel egymillióan töltötték le, amivel egycsapásra a legjobb Windows Phone-os játékká avanzsált. A SongArc az USA-ban a legjobban értékelt játékok között az 5. helyet érte el, a letöltések számát tekintve pedig bekerült a TOP 10-be.

Virtuális fociban már lenyomjuk a világot 

A StatzUp egy mindössze kétéves sikertörténet. A startup még csak négy embert foglalkoztatott tavaly, amikor elindultak az SM versenyén – mára azonban 11 főre bővült a csapat. A fejlesztés alapja egy professzionális nemzetközi adatbázis, amelyet edzők is használnak. Ebből készült egy mobil alkalmazás, majd elindult egy interaktív online játék fejlesztése NB1-es játékosokkal. A tavalyi SM konferencia alatt kezdődött az egyeztetés a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, aminek eredményeképp az alkalmazás az MLSZ hivatalos játéka lett, és most már külföldön is tervezik értékesíteni. Az első nagyobb nemzetközi projekt a nyári foci-vb lesz. A cég már kockázati tőkebefektetést is kapott, és a játékot jelenleg 3 ügynökség segítségével összesen 18 országban árulják világcégeknek white label szolgáltatásként. A tervek szerint ősszel megjelennek a Facebook-on, mobilfelületeken és Xbox-on is.

Budapesten a Waze és a Spotify

Az idén ötödik alkalommal, a Magyar Telekom főtámogatásával megrendezésre kerülő SM 2014 konferencia számos külföldi nagyágyút hoz el Budapestre. Eljön többek között a Waze alelnöke Fej Shmuelevitz, de itt lesz a Spotify fejlesztési igazgatója, Kevin Goldsmith is. A rendezvényen előad továbbá a Wolfgang Hisserich, a Deutsche Telekom alelnöke. A résztvevők első kézből kaphatnak információkat az utóbbi idők legnagyobb magyar felvásárlási sztorijáról, az IND Group vezérigazgatójától, Vinnai Balázstól. Tavalyhoz hasonlóan idén is lesz startup verseny: az SM 2014 ismét otthont ad a tizedik jubileumát ünneplő Microsoft Imagine Cup döntőjének, továbbá az SM 2014 konferencián debütálhatnak az április 2-án megrendezésre kerülő Startup Tavasz versenysorozat nyertes csapatai is. A hazai mobil és digitális szakma csúcsrendezvénye iránt óriási az érdeklődés, már közel hétszáz látogató jelezte részvételi igényét.

További információ az SM 2014 kapcsán és regisztráció konferenciára: http://smartmobilhq.hu/



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés