Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekord mennyiségű iPhone-t adott el az Apple

Dotkom

Rekord mennyiségű iPhone-t adott el az Apple

Továbbra is jól fogynak a kaliforniai gyártó készülékei.

Nyilvánosságra hozta az Apple a negyedik negyedévről szóló jelentését. Ahogy az már lenni szokott, ezúttal is igen impozáns számokkal találkozhattunk az anyagban. Bár sokan az iPhone bukását jósolták, a készülék továbbra is vígan menetel előre, az előző negyedév során ugyanis már 51 millió példány talált gazdára, az előző év azonos időszakában értékesített 47,8 millió helyett. Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy ebből a mennyiségből mennyit tett ki az 5S illetve az 5C, a kaliforniai vállalat szokásához híven ezúttal sem részletezte az eredményeket.

appleeladas

Jól szerepeltek az iPad-ek is, a táblagépekből 26 millió darabot adtak el, ez is jelentős előrelépés a 2012-es év utolsó időszakához képest, akkor 22,8 millió-t sikerült. A Mac-ek is jól futottak, itt a korábbi évhez képest 700 ezer darabbal több, 4,8 millió eszközt sikerült értékesíteni. Alighanem a cég fekete báránya az iPod, a korábban nagy sikert aratott lejátszók értékesítése ugyanis meredek csökkenést mutat, a 2012-es év utolsó időszakához képest ugyanis 52%-al kevesebb eszközön tudott túladni a kaliforniai gyártó.

1447257ul3rqz2lzgdt127

A száraz eladási számokon túl megtudhattuk azt is, hogy az összes mobil Apple eszköz 80%-án már az iOS 7 fut, ezzel ez a világ legnépszerűbb operációs rendszere. Szintén kimagasló az iPad tulajdonosok elégedettsége, a táblagépet vásárlók 97%-a ugyanis megfelelőnek találja eszközét. Ez biztosan jót tesz az eladásoknak is, Amerikában ugyanis 78%-kal a vezeti az Apple a táblagép értékesítési rangsort.  Kiderült, hogy a vásárlók kegyeinek elnyeréséért további 30 új Apple üzlet nyilik az idén, ezzel 450 darabosra duzzad a jelenleg 420 boltot számoló hálózat. Az biztos, hogy ez az év még tartogat majd meglepetéseket, abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy jövőre már az eddigi kategóriák mellett egy iWatch kategória is szerepelni fog az Apple táblázataiban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés