Connect with us

technokrata

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

Dotkom

Vírusokkal fertőzte a gépeket a Yahoo

A Java hibáját kihasználva több tízezer gépet fertőzhettek meg ismeretlenek.

Kétségtelen, hogy a keresővállalatok legnagyobb bevételeiket a hirdetésekből szerzik be. A felhasználók ugyanis naponta több millió keresést bonyolítanak, az ilyen cselekmények megfigyelésével pedig sokkal személyre szabhatóbb, ezáltal nagyobb profittal kecsegtető találatokat lehet biztosítani.

Van, amikor homokszem kerül a gépezetbe és nem minden úgy alakul, ahogy azt előzetesen tervezték. Most két biztonság cég jelezte, hogy rosszindulatú szoftvereket érzékelnek a Yahoo hirdetési rendszerében. Ezek a Java hibáját kihasználva óránként közel 27 ezer számítógépre juthatnak el. A Fox IT még pénteken fedezte fel a hibát, állításuk szerint már december 30-a óta lehetnek problémák a rendszerben. A szakemberek azt is hozzátették, hogy bár nem világos, hogy kik állhatnak a cselekmény mögött, minden bizonnyal anyagilag is érdekeltek, mivel a megfertőzött gépeken lévő adatokkal akár meg is zsarolhatják a felhasználókat.

hackers-hacking-hacks

Ugyanerre a következtetésre jutott Mark Loman a Surfright nevű anti-vírus cég vezetője. Szerinte az alapvető probléma az, hogy a Java már több mint két évtizedes technológia, ezáltal rengeteg kockázatot rejt, nem véletlen, hogy már rég felváltották az olyan megoldások mint a JavaScript vagy a Flash. Épp ezért azt javasolja, hogy ha megoldható, akkor kapcsoljuk ki az automatikus Java futtatást a gépünkön, így megelőzhetjük az ilyen veszélyeket.

A Yahoo meglepően hamar reagált a problémára, állításuk szerint ugyan találtak rosszindulatú szoftvereket a rendszerükben, ám ezeket azonnal eltávolították, így már nincs ok a félelemre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin