Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadalmon a jövő Apple térképe

Dotkom

Szabadalmon a jövő Apple térképe

Újabb funkciókkal bővülhet az Apple térképszolgáltatása.

Az biztos, hogy az Apple-nak nagy gyakorlata van a szabadalmak bejegyzésében, a kaliforniai vállalat rengeteg esetben biztosította már be egy-egy fejlesztését. Ami nekik biztonságot ad, az nekünk új információt jelent, most is így derült ki, hogy bizony gőzerővel dolgoznak a 2012-ben nagy botrányok közepette megjelent Apple Maps frissítésén.

apple-maps-patent-640x384

A bejegyzett szabadalom lényege, hogy a térkép az Apple iOS 7 rendszeréhez hasonlóan különböző rétegeket tartalmazna és amikor a felhasználó rákeres valamire a keresőben, akkor az arra leginkább releváns találatok kerülnének előtérbe. Például ha rossz idő van, megnézhetjük, hogy merre fele érdemesebb inkább sétálnunk, ha pedig megszomjazunk, azonnal megkereshetjük a legnépszerűbb éttermeket a közelben. Bár az efféle megoldások külön-külön már régóta léteznek, a kalifornai vállalat most mindent egy szoftverbe tömörítene, így a felhasználónak el sem kellene hagynia az applikációt a számára fontos információk megkereséséhez.

Mivel az Apple leginkább évente, az aktuálisan bemutatandó iOS generáció keretein belül eszközöl új frissítéseket, ezért valószínűleg leghamarabb csak az iOS 8 esetén találkozunk a megoldással.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés