Connect with us

technokrata

Szabadalmon a jövő Apple térképe

Dotkom

Szabadalmon a jövő Apple térképe

Újabb funkciókkal bővülhet az Apple térképszolgáltatása.

Az biztos, hogy az Apple-nak nagy gyakorlata van a szabadalmak bejegyzésében, a kaliforniai vállalat rengeteg esetben biztosította már be egy-egy fejlesztését. Ami nekik biztonságot ad, az nekünk új információt jelent, most is így derült ki, hogy bizony gőzerővel dolgoznak a 2012-ben nagy botrányok közepette megjelent Apple Maps frissítésén.

apple-maps-patent-640x384

A bejegyzett szabadalom lényege, hogy a térkép az Apple iOS 7 rendszeréhez hasonlóan különböző rétegeket tartalmazna és amikor a felhasználó rákeres valamire a keresőben, akkor az arra leginkább releváns találatok kerülnének előtérbe. Például ha rossz idő van, megnézhetjük, hogy merre fele érdemesebb inkább sétálnunk, ha pedig megszomjazunk, azonnal megkereshetjük a legnépszerűbb éttermeket a közelben. Bár az efféle megoldások külön-külön már régóta léteznek, a kalifornai vállalat most mindent egy szoftverbe tömörítene, így a felhasználónak el sem kellene hagynia az applikációt a számára fontos információk megkereséséhez.

Mivel az Apple leginkább évente, az aktuálisan bemutatandó iOS generáció keretein belül eszközöl új frissítéseket, ezért valószínűleg leghamarabb csak az iOS 8 esetén találkozunk a megoldással.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin