Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB szállítja Velence Wi-Fi hálózatát

Dotkom

Az ABB szállítja Velence Wi-Fi hálózatát

A nagysebességű vezeték nélküli szélessávú rendszer ingyenes internet hozzáférést biztosít a világ egyik leghíresebb városában.

Az energetika és az automatizálás területén a világ vezető vállalatának számító ABB nagyteljesítményű vezeték nélküli szélessávú hálózatot helyezett üzembe az olaszországi Velencében.  A hálózat a velencei lakosok és vállalkozások számára ingyenes internet-hozzáférést biztosít, míg a várost évente felkereső 22 millió turista számára egy jelképes díj ellenében teszi majd lehetővé az internetelérést. A megbízást Velence város önkormányzata ítélte oda az ABB-nek.

A fix és mobil csomópontok hálózatából felépülő Wi-Fi rendszer napi 200 gigabyte adatforgalom lebonyolítására és 40000 előfizető kiszolgálására képes. A rendszer 200 vezeték nélküli mesh routerrel rendelkezik.  A routereket az a Tropos Networks szállította, amelyet az ABB egy 2011-ben lebonyolított akvizíció keretében vásárolt, így a cég termékei jelenleg az ABB kommunikációs termék- és szolgáltatási portfólióját gazdagítják. A routerek tokozása esztétikus, jól illeszkedik a telepítési környezetbe, és belesimul a város műemléki építészeti összképébe is.

ABB_Velence_Tropos

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velence híres fenséges épületeiről és keskeny kanyargós utcáiról. A 118 szigetre épült Velencét csatornák hálózzák be, és a csatornák által határolt városrészeket hidak kötik össze.  Velencét szinte mindenki a világ legromantikusabb és legszebb városának tartja, így nem meglepő, hogy ez a város a turizmus egyik legnépszerűbb úti célja.

„Annak ellenére, hogy ennek a csodálatos történelmi városnak a földrajzi adottságai jelentettek bizonyos kihívást a számunkra, a rendszerünk megbízható, nagyteljesítményű Wi-Fi hozzáférést és zökkenőmentes internetes barangolást tesz lehetővé. Az alkalmazott technológia gyorsan és könnyen fejleszthető, és jól illeszkedik a környezetbe”, nyilatkozta Brice Koch, a Power Systems divízió vezetője.

ABB_Velence_utcai_lampa

A megoldás egyedülálló tulajdonsága, hogy a rendszer automatikusan képes kapcsolni két frekvencia között (2,4 és 2.5 gigahertz). Maximális jelerősséget és folyamatos kapcsolódhatóságot biztosít még keskeny, kanyargós utcácskákban is, ahol nincs rálátás a rendszerre. A rendszer másik egyedi tulajdonságát a fedélzeti routerek jelentik, amelyek a Canal Grandén és a többi csatornán közlekedő vízibuszokon utazó felhasználóknak biztosítanak megbízható és problémamentes barangolási szolgáltatást. Velence lakosai napi átlag 30 percet utaznak vízi járművel, így a hálózat vízi jármű fedélzetéről történő elérése szívesen fogadott kényelmi szolgáltatás. A rendszer által kínált további előnyök közé sorolható még annak méretezhetősége, bővíthetősége és könnyű kiépíthetősége is.

Velence Wi-Fi telepítési projektje részét képzi a Róma, Velence és Szardínia által kezdeményezett „Free ItaliaWiFi” programnak, aminek célja az ingyenes vezeték nélküli szélessávú hálózatokból álló országos rendszer kiépítése. A kezdeményezés jelenleg 41 hálózatot, 2130 nyilvános, vezeték nélküli (Wi-Fi) internet-hozzáférési pontot (hotspot) és 427000 tagot fog össze Itália szerte.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés